MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Yücel'den PİKTES öğretmenlerine destek mesajları!
Politika
2 Eylül 2022 Cuma 13:24

CHP'li Yücel'den PİKTES öğretmenlerine destek mesajları!

PİKTES projesinde görev alan öğretmenlerin talep ve sorunlarını dinleyen CHP İl Başkanı'ndan önemli mesajlar geldi. Yücel, "AKP'nin tutarsız ve gayrı milli sığınmacı politikasının ülkemizi getirdiği nokta ortadayken, toplumun demografik yapısı tehdit altındayken, bir yandan da sığınmacılara Türkçe öğreten öğretmenlerin güvencesiz ve düşük ücretlerle çalıştırılması adalet duygusunu ve vicdanları yaralamakta..." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Suriyeli çocukların eğitim sistemine entegrasyonunun desteklenmesini amaçlayan PİKTES projesinde görev alan öğretmenleri ağırladı. 

PİKTES projesinde görev alan öğretmenlerin talep ve sorunlarını dinleyen CHP İl Başkanı'ndan önemli mesajlar geldi.

"VİCDANLARI YARALAMAKTA!"
Yücel buluşmanın fotoğrafını, "Savaşın ve yanlış sığınmacı politikalarının en büyük mağduru çocuklar oluyor. Ülkemizdeki,yabancı uyruklu çocukların Türkçe öğrenmeleri ve eğitim sistemimize entegrasyonu kapsamında görev yapan öğretmenler, çocukların mağduriyetlerini gidermek için zor şartlar altında çabalıyor. 
Güvencesiz ve düşük ücretle bu zor görevi yerine getirmeye çalışan, PİKTES projesinde yer alan öğretmenlerimiz il başkanlığımızı ziyaret ederek sorunlarını paylaştı. AKP'nin tutarsız ve gayrı milli sığınmacı politikasının ülkemizi getirdiği nokta ortadayken, toplumun demografik yapısı tehdit altındayken, bir yandan da sığınmacılara Türkçe öğreten öğretmenlerin güvencesiz ve düşük ücretlerle çalıştırılması adalet duygusunu ve vicdanları yaralamakta...  Tüm atanamayan öğretmenlerimizin olduğu gibi, KPSS, mülakat ve güvenlik soruşturmasını geçerek görevlendirilen PİKTES öğretmenlerinin de özlük hakları mücadelesinde yanlarındayız" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Rasim yanmaz
 12 Nisan 2023 Çarşamba 12:15
Kadro talep ediyoruz piktes temizlik görevlileri olarak
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir