MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Yücel'den 'arıtma tesisi' gerginliği sonrası ilk açıklama!
Politika
5 Ekim 2022 Çarşamba 14:53

CHP'li Yücel'den 'arıtma tesisi' gerginliği sonrası ilk açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’deki atıksu arıtma tesisinde basın açıklaması yapmak isteyen AK Parti İzmir heyeti ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Olay İzmir gündemine otururken CHP İzmir İl Başkanı Yücel de yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile beraberindeki heyet İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de bulunan atıksu arıtma tesisinde basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Tesise girmek isteyen AK Partililer güvenlik seti ile karşılaşınca arbede yaşandı. Olayın tarafları peş peşe konuya dair konuşurken Sürekli’nin mevkidaşı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

TELEFONLA BİLDİRMİŞ OLSALARDI…

Yücel tesise gitmeden önce AK Partili isimlerin ziyaretlerini telefonla bildirmiş olmaları durumunda böyle bir olayın yaşanmayacağını vurguladı.

Yücel’in açıklamaları şöyle: İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Çiğli Atıksu Arıtma tesisi girişinde yaşanan olayı üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İBB meclis üyesi Özgür Hızal, bir telefonla ziyaretlerini önceden kuruma bildirmiş olsalardı, bu tatsız olay yaşanmazdı. Her ikisi de hukukçu olan Sn. mevkidaşım ve İbb meclis üyesinin, özel güvenlik görevlilerin 5188 sayılı yasa uyarınca  görev alanlarında kolluk kuvvetlerinin bir çok yetkisine haiz olduğunu bilmeleri gerekir. Sadece görevlerini yapmaya çalışan özel güvenlik görevlileri üzerinden gündem yaratmaya çalışılması hiç hoş olmamıştır. Elbette İzmir’de muhalefette olan AKP istediği konuda basın açıklaması yapma özgürlüğüne sahiptir. Ancak, CHP İzmir olarak biz bu tür açıklamalar öncesinde, nasıl ilgili devlet kurumlarıyla iletişime geçiyorsak ve kolluk kuvvetlerinin güvenlik ile ilgili hassasiyetlerini gözetiyorsak, kendilerinin de kurumların işleyişine ve güvenlik hassasiyetlerine saygı göstermesi gerekir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir