MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li belediye başkanı görevden alındı
Politika
23 Haziran 2020 Salı 16:24

CHP'li belediye başkanı görevden alındı

Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ihaleye fesat karıştırma suçundan aldığı 1 yıl 15 günlük hapis cezasının Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldı.

Balıkesir Valiliği, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın İçişleri Bakanlığı tarafından geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Habertürk'ten Mahmut Acaröz'ün haberine göre, CHP'li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı hakkında ihaleye fesat karıştırma suçundan verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezası Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından 20 Mayıs'ta onanmıştı. Belediyenin akaryakıt istasyonu yapılması ve kiralanmasına yönelik açtığı iki ihalede serbest rekabet ortamının kasıtlı olarak engellendiği öne sürüldü. İki ihalenin de tek katılımcıyla gerçekleştirilerek planlandığı şekilde sonuçlandırıldığı belirtildi.

Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'yı ihaleye fesat karıştırma suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Karar 20 Mayıs 2020'de Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandı. Valilikten yapılan açıklamada, "Belediye Başkanı Sarı, Anayasanın 127. maddesinin 4. fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca 22.06.2020 tarihinde görevinden uzaklaştırılmıştır" denildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir