MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li eski vekilden 'Karamollaoğlu' tepkisi!
Politika
6 Mayıs 2018 Pazar 14:11

CHP'li eski vekilden 'Karamollaoğlu' tepkisi!

CHP cephesinden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için yapılan imza çağrılarına ve verilen imzalara İzmir Eski Milletvekili Ahmet Ersin'den tepki geldi. 

GERÇEKİZMİR - Türkiye 24 Haziran'da yapılacak erken seçime kilitlenirken, Cumhurbaşkanlığına 100 bin imza ile aday olacak isimler için saha çalışmaları da sürüyor. 

Muhalefetin çok aday stratejisi kapsamında oluşturduğu güç birliğinde CHP cephesinden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için yapılan imza çağrılarına ve verilen imzalara İzmir Eski Milletvekili Ahmet Ersin'den tepki geldi. 

Yazılı bir açıklama yapan Ersin şu ifadeleri kullandı: 
24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde,Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması için,yöneticilerinin çağrısı nedeniyle CHP üyeleri de ağırlıklı  bir şekilde imza vermektedirler. 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta yapılan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında,  33 yazar ve sanatçı ile 2 otel çalışanının yaşamını yitirdiği Madımak Otelinin kundaklanması olayında Temel Karamollaoğlu'nun kentin belediye başkanı olduğu ve Otelde kalan yazar ve sanatçıları hedef alan kalabalığı,durdurma ve yatıştırma gücü ve yetkisi olmasına rağmen,tersi bir davranışla ( Şunlara bir fatiha okuyalım.Gazanız mübarek olsun ) diyerek olaylara ve 35 kişinin yaşamını yitirdiği katliama yol verdiği iddiaları, kamuoyu hafızalarında canlılığını korumaktadır.
Nitekim,her yıl 2 Temmuz'da Türkiye'nin her bölgesinden Sivas'a gelen binlerce vatandaşımız bu katliamda yaşamını yitiren yazar ve sanatçıları anmaktadır.
Partisi tarafından ( Bilge Başkan ) olarak ilan edilen Temel Karamollaoğlu'nun, bu acı olaydan aradan geçen yıllara rağmen ne hukuken,ne siyaseten ve nede vicdanen aklanmadığı unutulmamalıdır. Üzerindeki bu yükle, Cumhurbaşkanı olması bir yana, aday olması bile insan haklarına aykırıdır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Behzat aydilek
 6 Mayıs 2018 Pazar 23:00
Bir afrika atasözü der ki: aslan, ceylan sincap, tavşan yan yana koşuyorsa orman yanıyor demektir.
 İzmirli
 6 Mayıs 2018 Pazar 18:08
Temel Karamollağluna destek imzası demokrasiye ihanettir.İmza çağrısı yapanlar ve imza verenler geçmişi çok erken unutmuşlar.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir