MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'nin 15 yıl sonra yüzünün güldüğü ilçede yeni başkan tarihi zaferi anlattı!
Politika
3 Nisan 2024 Çarşamba 12:45

CHP'nin 15 yıl sonra yüzünün güldüğü ilçede yeni başkan tarihi zaferi anlattı!

Kiraz'da Belediye Başkanı AK Partili Özçınar'la girdiği yarıştan açık farkla galip ayrılarak CHP'nin ilçede yüzünü yaklaşık 15 yıl sonra güldüren Nasuh Coşkun tarihi zaferi anlattı.

Efe Can TAN/GERÇKİZMİR - Türkiye’de vatandaşlar 31 Mart’ta sandığa giderek yaşadıkları şehirleri 5 sene yönetecek yerel idarecileri seçti.

İlklerin yaşandığı yerel seçimde resmi olmayan sonuçlar göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) uzun yıllar sonra 1. parti olurken, AK Parti ise 2. parti konumuna düştü.

CHP ülke genelindeki başarısını İzmir’de de yakalarken kentte Menemen ve Aliağa dışındaki 28 ilçenin tamamında kurulan sandıklarda ipi göğüslemeyi başardı.

CHP’nin önemli bir seçim zaferi elde ettiği ilçelerden biri ise Kiraz oldu. 

AK Partili Saliha Özçınar tarafından 2 dönemdir yönetilen ve CHP’nin 15 yılda 10 seçimdir yüzünün gülmediği ilçede iktidar değişti.

CHP’nin adayı Nasuh Coşkun resmi olmayan sonuçlara göre ilçede 15 bin 874 oy alıp yüzde 55.15'lik oran yakalayarak rakibi Özçınar'a yaklaşık 4 bin oyluk bir fark attı ve zafere uzandı. 



“EMEK VERİLDİ”
Kiraz'daki tarihi zaferin sahibi yeni Belediye Başkanı Nasuh Coşkun ilk seçim değerlendirmesini Gerçekizmir’e yaptı.

Coşkun sözlerine, “Mutluyuz tabi. Bizim için de bir zafer. Emek verildi. Halk takdiri. Çoğu yapılan yanlışlar, iktidar partisinin yanlışları nedenleriyle halk böyle karar verdi. Bizim de insanlarla daha iyi çalışmamız, diyaloglarımızın daha doğru olması, insanlarımızın bize güvenmesi bu sonucu getirdi. Çalışacağımıza ve bu süreci iyi yürüteceğime inandıkları için vatandaşlar bize yöneldi” diyerek başladı. 

“AÇILMADIK KAPI BIRAKMADIK”
“10 seçim ve 15 sene sonra nasıl kazandınız?” sorusunu yanıtlayan Coşkun, “Açılmadık kapı, öpülmedik el bırakmadık. Birebir temas ile ve insanlara doğru yaklaşım ile o güveni aşılamak ve oylarını almak bize kazandırdı.  

“İLK İŞ…”
Coşkun yeni dönemde yapacakları ile ilgili, “İlk 180 günlük program çalışmamız var. İlk olarak hemen ulaşım ile ilgili asfaltlama yapılacak yerlere asfalt, yama yapılacak yerlere yama, taş döşenecek yerlere taş döşeme işlemlerini yapacağız. İlk iş bunları hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“SALİHA BAŞKAN GÜÇ REHAVETİNE KAPILDI”
2 dönemdir ilçeyi yöneten AK Partili Saliha Özçınar ile ilgili konuşan Coşkun, “Saliha Başkan iktidar partisinin imkanları ile ilçemize getirdiği güzel şeyler var ama Saliha Başkan halka dokunamadı. Güç rehavetine kapıldı. Hizmetler konusunda da son birkaç ayda onun bunun evine taş dökerek ya da başa şeyler yaparak vatandaşın oyunu alacağını zannetti. Tabi geçmiş dönemlerde verdiği sözleri tutmadı” dedi.

"KAZANACAĞIMA EMİNDİM”
Coşkun sözlerinin sonunda 31 Mart’tan önce seçimi kazanacağından emin olduğunu belirtti.

Coşkun, “Bizim için önce CHP’nin buradaki ilçe teşkilatının bize güvenmesi, genel merkezin bize güvenip aday göstermesi. Tabi bizim de kendimize güvenimizin tam olması bunları tamamladı. Başarıyı kazanmadan önce seçimi kazanacağımıza emin miydik? Evet ben emindim! Ben seçimi kazanacağıma emindim. Tereddütle bakmadım hiç. Kaybetmeyi hiç düşünmedim. Yarın sandıklar gelecekmiş gibi çalıştım ve bu başarıyı elde ettik. İnşallah önümüzdeki süreçte de vatandaşımıza söz verdik. Sizi pişman etmeyeceğiz dedik. Hemen kolları sıvadık, çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir