MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı? İzmirliler o ismi işaret etti!
Politika
27 Eylül 2024 Cuma 10:53

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı? İzmirliler o ismi işaret etti!

İzmir'de çalışmalarını yürüten İntegral araştırma şirketinin yaptığı kamuoyu araştırmasına göre İzmirliler CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı görmek istiyor.

GERÇEKİZMİR - İntegral’in kamuoyuyla paylaştığı sonuçlarda CHP’nin Cumhurbaşkanı adayında İzmirlilerin tercihi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın her parti tabanında karşılık bularak açık ara önde olduğu gözlendi. 

YAVAŞ LİSTE BAŞI!

Katılımcılara; “Bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu mu, Mansur Yavaş mı, yoksa Özgür Özel mi olmalı?” sorusuna, İzmirlilerin yüzde 40’a yakını ‘Mansur Yavaş’ yanıtını verdi. Yavaş’ın açık ara öne çıktığı tabloda, İBB Başkanı İmamoğlu yüzde 24 ile 2. sırada yer aldı. 

Birbirine yakın oranlarda saptanan “Başka biri” ve “Üçü de olabilir” yanıtlarının ardından tek başına gelen “Özgür Özel” yanıtı ise yaklaşık yüzde 10 olarak tespit edildi.

Mansur Yavaş’ın ismi daha çok dış ilçelerden gelirken; 18-54 yaş aralığında öne çıktı.

Araştırmanın bu başlığında bir diğer çarpıcı sonuç; bu Pazar genel seçim olsa sorusundaki oy tercihlerine bakıldığında; Yavaş’ın milliyetçi tabandan ağırlıklı gelmesiyle birlikte; 5 AK Partiliden biri ve 10 DEM Partiliden birinden de olur alması oldu.

Tüm parti tabanlarında karşılık bulan Yavaş’ın ardından gelen isim olan İBB Başkanı İmamoğlu’na ise 3 CHP’liden biri desteğini açıklamıştır. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ismi, kendi parti seçmeninden yüzde 11,4 olarak gelmiş; AK Parti seçmeninden daha çok destek bulmuştur. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak bu isimlerin dışında bir isim olmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 14 gibi  bir oranda ortaya çıktı. 

 

 

 

 

İntegral Kamuoyu Araştırma Şirketi; 12-17 Eylül 2024 tarihlerinde, kantitatif araştırma tekniklerinden CATİ (telefonla görüşerek) yöntemi ile İzmir’in 16 ilçesinde 2000 kişi ile görüştü. Katılımcıların yaş, cinsiyet dışında 14 Mayıs 2023 genel seçim tercihleri araştırmanın siyasal kotası olarak uygulanırken; ilçelerde bu sonuçlara göre belirlendi. Araştırma; seçim sonuçlarına denk gelen ilçeler belirlenerek yapıldı; ayrıca, yüzde 12 oranında sandığa gitmeyen seçmen ile de görüşüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir