MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
Politika
20 Eylül 2024 Cuma 16:54

CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'

CHP'li Gökhan Günaydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelirse partisinin A, B ve C planlarının hazır olduğunu açıkladı. Günaydın, "Erdoğan üç kere bu topraklarında yenmiş olan bir Cumhurbaşkanı adayının İstanbul Belediye Başkanı'nın, aday adayının diye düzeltiyorum ve İstanbul Belediye Başkanımızın yolunu kesmeye çalışıyorlar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ahmak dediği iddia edildi. Bu nedenle Ekrem İmamoğlu'na ilk derece mahkemesinden ceza gelse de karar kesinleşmedi.

İstinafta bekleyen dosya ile ilgili çeşitli spekülasyonlar atıldı. İmamoğlu'na karşı olası bir siyasi yasağın kesinleşmesi durumda da CHP'nin neler yapacağı merak konusu.

Halk TV'de Haber Masası programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, konu ile ilgili konuştu. Günaydın, Ekrem İmamoğlu'na karşı gelecek bir siyasi yasağa karşı tüm parti birinlerinin çalıştığınını ve bunun koordinasyonunda görev aldığını açıkladı.

Günaydın, İmamoğlu'na gelecek siyasi yasak hakkında tüm senaryolara hazır olduklarını açıkladı. Günaydın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yurt dışında olmasının bile kollandığını mahkeme kararını bu bu vakit bile açıklanabileceğini söyledi. Günaydın, her olasılığa tam hazır olduklarını belirtip A, B ve C planlarının hazır olduğunun altınız çizdi. Günaydın, harfi harfine şöyle konuştu:

"Bunu normalleştirmeyeceğiz. Bunun ne önünü ne sırasını ne arkasını normalleştirmeyeceğiz. Ve ne yapacağımızı hep herkes görecek. Ama şunu ifade edeyim ki Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hiçbir yoldaşını yalnız bırakmadığı gibi yalnız bırakmayacaktır. Evet bu konuda olası senaryolar üzerinde çalışıyoruz.

"PLANLARIMIZ HAZIR"

Bu olası senaryolarda , profesyoneller ve siyasiler herkesin kendi görevi ve yetki alanı içerisinde , bir çalışma planı ortaya koyuyorlar. Yani A planımız B planımız C planımız hazır.

Siyasi pusulası kurarak bir arkadaşımızı yolunu kesmeye çalışanları pişman etmek üzere genel merkezinden belediyelerinden örgütüne seçim ve hukuk işlerine kadar tüm, birimlerimiz, çalışıyorlar. Ben de bunun elbette koordinasyonunda görev alıyorum.

"YURT DIŞINDA OLMASINI KOLLAYABİLİRLER"

Sayın Özgür Başkanımızın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi bu konuda parti her türlü senaryoya çalışıyor.

Hatta , kendisi de söylemiş daha evvel Sayın Kılıçdaroğlu yurt dışındaydı biliyorsunuz böyle bir yasak geldiği zaman Evet. Bunlar böyle bir zaman dilimini bile kollayabilirler diyerek buna yönelik bir çalışma yapıyoruz.

Bu da memleketin geldiği durumun aslında adaletten ne kadar uzak olduğunu bize gösteriyor. Böyle bir zamanlamanın peşindeler. Çünkü konunun hukukla uzaktan yakından bir alakası yok.

"RESMİ KİMLİKLERİMLE ALAMADIĞIM BİLGİYİ NEREDEN ALIYORSUN"

Yani, pravda diyerek pravdaya hakaret etmek istemem ama içeriden haber veren gazeteciler yazıyorlar işte aylardır. İstinaftan karar çıktı. Şu karar şu zaman açıklanacak bu zaman açıklanacak. Ya ben bu davanın avukatıydım. Dosyanın içeriğini çok iyi biliyorum. Şu anda Milletvekili ve Grup Başkan Vekiliyim. Ya benim bu resmi kimliklerimle alamadığım bilgiyi sen nereden alıyorsun? Sen bu bilgileri servis yaparak ne yapmaya çalışıyorsun? Bununla sen Cumhuriyet Halk Partisi'ni karıştırabileceğini mi düşünüyorsun? Yani bir kere daha söyleyim o zavallı aklımızla Cumhuriyet Halk Partisi'nin bilincini yenebileceğini mi yenebileceğinizi mi düşünüyorsun? Böyle bir şey olmayacak. Kaldı ki bu mesele bir Cumhuriyet Halk Partisi meselesi değildir.

"ERDOĞAN'I ÜÇ KERE YENEN CUMHURBAŞKANI ADAYI'NIN..."

Bu mesele Erdoğan'ı daha evvel üç kere yenmiş olan üç kereyi de söyleyeyim 2019'un Mart'ında 2019'un Haziran'ında ve 2024'ün Mart'ında karşısına çıkan isimler kimdi? Murat Kurum'u mu yendi Ekrem İmamoğlu ya da Binali Yıldırım'ı mı yendi? Bütün kabine orada değiller miydi? MİT atmaya gelenler hep beraber orada değiller miydi?

Dolayısıyla Erdoğan üç kere bu topraklarında yenmiş olan bir Cumhurbaşkanı adayının İstanbul Belediye Başkanı'nın, aday adayının diye düzeltiyorum ve İstanbul Belediye Başkanımızın yolunu kesmeye çalışıyorlar. Bugün Ekrem İmamoğlu'na yapıyorlar bunu. Bugün yarın Mansur Yavaş'a yaparlar. Yarın Özgür Özel'e yaparlar. Yarın Gökhan Günaydın'a yaparlar. Kime yapmaya kalkarlarsa Cumhuriyet Halk Partisi bir bütün halinde buna yanıt verebilecek bilinçle yüce ve kararlılığa sahiptir. Deneyecekler onlar onlar denerlerse de hep beraber ne yapacağımızı görecekler. (Halk TV)

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir