MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP o sandık yeniden kuruldu, 2 listeli yarışın galibi belli oldu!
Politika
25 Temmuz 2023 Salı 09:30

CHP o sandık yeniden kuruldu, 2 listeli yarışın galibi belli oldu!

CHP'de il yönetimi 5 mahalledeki seçimler için iptal kararı alırken, Karşıyaka'da 42 delegenin seçileceği Bostanlı Mahallesi'nde yeniden sandık kuruldu. Bostanlı Mahallesi'nde pazar günü sağlanan uzlaşının ardından belediye kanadının kendilerine yeterince yer verilmediğini ifade ederek katılım sağlamadığı ve yeter çoğunluk sağlanamadığı için iptal edilen seçim bu kez 2 listeli yarışa sahne oldu. 274 oy alan yeşil liste, 167 oydan kalan mavi listeyi geride bırakarak 42 delegelik yarışı kazandı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde mahalle delege seçimi takvimi tamamlanırken, yeter sayı, itirazlar ve gerginlikler nedeniyle seçimin iptal edildiği sandıkları için süreç devam ediyor.

CHP İl Yönetimi Karşıyaka Bostanlı, Karabağlar Vatan, Buca Göksu, Bornova Kızılay ve Yıldırım Beyazıt mahallelerindeki seçimleri iptal ederken, kongre takvimi ekseninde yeniden seçim ya da sandık kurulmadan uzlaşıyla liste bildirme seçenekleri masaya kondu. 

Yeniden seçim yapılacak mahallelerden Karşıyaka Bostanlu’da bugün yeniden sandık kuruldu. Geçmiş dönemlerde sürekli yarış yaşanan Bostanlı Mahallesi’nde pazar günü yapılan seçime uzlaşı listesiyle gidilmiş ancak belediye kanadı kendilerine listede yeterli sayıda yer verilmediğini ifade ederek sandığa gitmemiş ve yeter çoğunluk sağlanamadığı için seçim iptal edilmişti. 

Bostanlı Mahallesi’nde bu kez sandığa 2 listeyle gidildi. 42 delegenin seçileceği sandıkta belediye kanadının desteklediği mavi liste ile yeşil liste yarıştı. 

YEŞİL LİSTE KAZANDI, 3 ADAY DA DELEGE SEÇİLDİ 
Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yakın siyaset yapan Meclis Eski Üyesi Önder Koç’un destek verdiği mavi listenin ilk sırasında Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Yüksel Çakmur yer aldı. Yeşil listede ise Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'in kardeşi İl Eski Yöneticisi Abdullah Engin ve İl Eski Yöneticisi Alper Yücel’in yanı sıra Karşıyaka ilçe başkan adayı olan Serdar Aktop, Alev İldeniz ve Sibel Özenir de bulunuyordu. 

Seçimi 274 oy alan yeşil liste kazanırken, sandıktan mavi listeye 167 oy çıktı. 

BOSTANLI MAHALLESİ'NDEN DELEGE SEÇİLEN İSİMLER: 


KAYBEDEN LİSTEDE KİMLER VARDI? 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir