MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘CHP sağa kayıyor' eleştirisine yanıt ve çarpıcı 'İmamoğlu' mesajları
Politika
22 Haziran 2023 Perşembe 20:46

‘CHP sağa kayıyor' eleştirisine yanıt ve çarpıcı 'İmamoğlu' mesajları

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında seçimlerin ardından parti içindeki isimlerden ve yurttaşlardan gelen “değişim” talebine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, ‘CHP sağa kayıyor?' eleştirilerine de yanıt verdi.
CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1'de katıldığı canlı yayında seçimlerin ardından parti içindeki isimlerden ve yurttaşlardan gelen “değişim” talebine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“CHP'NİN FELSEFESİ BUDUR”
“Değişime en açık olan parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Çağın değişimini izlemeyen bir parti 100 yıl yaşayabilir mi? Değişimin bayraktarlığını yapan bir partiye nasıl ‘değişimin önünü açın' diyebilirsiniz? Evet değişimin önünü açacağız. Evet dönüşümün de önünü açacağız. Zaten Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş felsefesi budur” şeklinde konuştu.

“DEĞİŞİM NİYE OLMASIN?”
Değişimin kendi kuralları içinde olacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz.  Değişim topyekûn partinin özgür iradesiyle o değişimi içselleştirmesi ve ileriye taşıması lazım. Değişim olacak tabi, niye olmasın?  Kurultayınızı yaparsınız, adaylar çıkar…” dedi.

“PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İÇİNDE OLMASI LAZIM…”
Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Ben genel başkan olarak kim eleştiriyorsa sözünü kesmem, bir saat de eleştirse sonuna kadar dinlerim. Niçin? Çünkü eleştirinin bu parti için ne kadar değerli olduğuna inanan birisiyim. Ama bunun parti disiplini içinde olması lazım. O zaman herkes düşüncesini rahat bir biçimde ifade eder.”

“BİZ BİR YERE KAYMADIK”
Kılıçdaroğlu, ‘CHP sağa mı kayıyor?' eleştirilerine ise şu yanıtı verdi:

“Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Yani yoksulun yani kimsesizlerin yani haksızlığa uğrayanların partisiyiz. Biz işçinin çiftçimim emeklinin partisiyiz. Biz halkta hiç ayrım yapmadan bütün sosyal sınıfları kucaklayan partiyiz. Parti nereye kaydı. Ben işçinin emeklinin hakkını savunmadım mı? Biz bir yere kaymadık. Biz herkesin hakkını hukukunu savunan partiyiz. Herkes kendi penceresinden ‘yok sağa kaydı’, ‘yok şuraya kaydı…’ Bunlar günlük kaygılarla ifade edilen düşünceler."

İMAMOĞLU’NUN ADAYLIĞI 
Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sonrasında ve bugün yaptığı “değişim” açıklamalarına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“CHP'DE HERKES GENEL BAŞKAN ADAYI OLABİLİR”
“Cumhuriyet Halk Partisi'nde herkes koşulları yerine getirdiğinde Genel Başkanlığa aday olabilir. Ekrem Bey aday olacaksa eğer ilk kez aday olacak kişi değil. Şirketler ayrıdır, partiler ayrıdır. Partiyi şirket gibi düşünemezsiniz. Erdoğan Türkiye'yi şirket gibi yönetiyor ya… Devlet ayrıdır, şirket ayrıdır. Partinin hedefi vardır, kuralları vardır, ilkeleri vardır, genel kurulları vardır, tüzükleri vardır. Sürekli kendisini yenileyen bir organizma gibidir partiler. Olayı bu çerçeveye oturtmamız gerekiyor.

“BUNU ASLA KABUL EDEMEM”
Elbette aday olabilir, niye olmasın? Ekrem bey başarılı bir belediye başkanımızdır. Son seçimlerde biz 20-22 ilçeyi alabilecek potansiyele eriştik. Büyükşehir alınır, Büyükşehir meclis çoğunluğu da alınır, ondan sonra herhangi bir sorun kalmaz. Ben asla ve asla İstanbulluların oyu ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönetme yetkisi verilmiş bir belediyeyi AK Parti'ye teslim edemem. Bunu asla kabul edemem.”

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 imam
 23 Haziran 2023 Cuma 06:53
Ne yazikki o makamda kalmak için ne dediğini bilmeyen bir zavalliya dönüşmüş durumda Bırak git niye gitmiyorsun amacın ne Parti''nin temel taşlarını bir bir harcadin.Yetmedi hırsın uğruna partiyi bitirdin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir