MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP ve İYİ Parti'den ortak hamle: O ilçedeki tartışmalı satış yargıya taşındı!
Politika
23 Mart 2021 Salı 16:39

CHP ve İYİ Parti'den ortak hamle: O ilçedeki tartışmalı satış yargıya taşındı!

Bergama ilçesinde 9 farklı mahallede toplam 19 taşınmazla ilgili belediye meclisinde oy çokluğuyla alınan satış kararına karşı CHP ve İYİ Parti meclis grubundan yargı hamlesi geldi. Satış kararının iptali için mahkemeye başvuruda bulunuldu.

GERÇEKİZMİR -  AK Partili Hakan Koştu’nun başkan olduğu Bergama Belediyesi, İl Özel İdareler’den kalan 9 farklı köyde toplam 19 taşınmazı satma kararı alırken, Mart başındaki mecliste ilgili madde CHP ve İYİ Parti’nin ret oylarına rağmen geçmişti.

CHP ve İYİ Parti Meclis Gurubu Bergama Adliyesi’ne giderek mecliste alınan satış kararının iptali için başvurdu.

Adliye önünde yapılan ve “Bu kıymetli tarlalar bize köylünün emanetidir. Satılamaz” pankartı açılan basın açıklamasına ilçe başkanları, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Şener Akdemir, Ali Rıfat Koç, ilçe yöneticileri, avukatlar, muhtarların yanı sıra vatandaşlar da katılım gösterdi. 

CAMBAZ: SİYASİ HESAP PEŞİNDE DEĞİLİZ
CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Cambaz, “Siyasi hesap peşinde değiliz. Köylünün atasından emanet olan yerlerin gelecek kuşaklara taşınması adına mücadele veriyoruz” dedi.

AKDEMİR: ÇİFTÇİLİĞİ BİTİRME PROJESİ
CHP 2. Bölge Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir ise, açıklamasında şunları söyledi: 

"2012’de Büyükşehir Yasası'nda değişiklik yaparak  köyler mahalle statüsüne geçti. Çiftçilikle uğraşan köylü mağdur edildi. Bergama Belediyesi’nin almış olduğu kararda da satışı istenen sadece 1 arazinin üzerinde çiftçilik yapan 20 aile var. 20 aile ekmek yiyor buradan. Satılırsa 20 aile ekmeksiz kalacak. Kent merkezine göç etmek zorunda kalacak. Çiftçiliği bitirme projesidir bu. CHP olarak İYİ Parti’yle birlikte Bergama Belediyesi’nin kararına karşı yargıyla bir duruş sergiliyoruz. Adaletin tecelli edeceğini düşünüyoruz. Daha önce de mücadele verdiğimiz Tekstil Fabrikası’yla ilgili mahkemeden iptal kararı çıkmıştı. Aynı kararı bekliyoruz. Siyaset yapmak için burada değiliz. Biz köylünün yanındayız”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir