MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP yaz döneminde de sahada olacak
Politika
31 Temmuz 2024 Çarşamba 20:47

CHP yaz döneminde de sahada olacak

Meclis’in tatile girmesiyle milletvekilleri memleketlerine dönerken, CHP yönetimi de vekillerin yaz dönemi çalışmaları için plan yapıyor. Bu kapsamda partinin Ağustos ayı içinde vekilleri gruplar halinde Anadolu’nun farklı illerine gönderip mahalle, köy gezileri yaparak yurttaşlarla birebir temasta kalmasını sağlamayı düşündüğü belirtiliyor.

TBMM’nin tatile gitmesiyle beraber CHP’li çoğu milletvekili de memleketlerine döndü. CHP yönetimi de milletvekillerinin yaz dönemi programını çalışmaya başladı. Bu kapsamda milletvekillerinin Ekim’de Meclis açıldığında yurttaşların sorunlarını gündeme getirmek için yurt gezilerine çıkmasını düşünüyor.

Vekillerin gruplar halinde görevlendirilebileceğini söyleyen parti kurmayları, “Yerel seçimlerde bize başarıyı getiren seçmenin gündemine hakim olmamızdı. Emeklilerin, asgari ücretlilerin, geçim sıkıntısı yaşayan herkesin sorunlarını dinliyor ve meydanlardan anlatıyorduk. Gereksiz tartışmalarla meşgul olmuyorduk. En önemlisi de insanların ayağına gidiyor, sıkıntılarını yerinde dinliyorduk. Şimdi yaz dönemi için de böyle bir şey düşünüyoruz. Vekillerimiz Anadolu’da insanların ayağına gidecek, sorunlarını dinleyecek” diyor.

Bu ziyaretlerin kapsamının da daraltılacağını aktaran partililer, “Sadece il merkezine yapılan ziyaretlerden söz etmiyoruz. Mahalle, köy ziyaretleri de olabilir. Çünkü asıl oralara gitmek önemli. İnsanlar kimsenin gelmemesinden, onları dinlememesinden şikayetçi. Biz de mahalle ve köylerin gündemini toplayıp bunu Meclis’e taşıyacağız” değerlendirmesini yapıyor. Bu gezilerde o illerin meslek odalarının, esnaf odalarının da ziyaret edileceği belirtiliyor.

BORÇLAR İÇİN RANDEVU ALINABİLİR

Öte yandan; siyasetteki normalleşme süreci kapsamında yaz döneminde başka görüşmelerin olabileceğini de söyleyen parti kurmayları, gündemdeki SGK borçları kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’la bir araya gelinebileceğini söylüyor. Yine bu borçlar kapsamında CHP’li belediye başkalarıyla da gelecek haftadan itibaren internet üzerinden ufak toplantılar gerçekleştirileceği ve borçlara karşı nasıl tedbirler alınabileceğinin değerlendirileceği kaydediliyor

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir