MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de 2 başkandan örgüte ‘kota’ mesajı!
Politika
8 Eylül 2017 Cuma 08:21

CHP’de 2 başkandan örgüte ‘kota’ mesajı!

CHP İzmir’de kıran kırana mücadelenin yaşandığı delege seçimleri öncesi il kadın ve il gençlik kolu başkanları örgüte seslendi.

GERÇEKİZMİR - İzmir'de 144 bin üyesi olan CHP, 10 Eylül Pazar günü delege seçimlerini başlatıyor.

Her mahallede kurulacak sandıklarda oy verecek üyeler, delegeleri belirleyecek.

30 ilçede süreç sonunca 8 bin 185 delege seçilecek.

CHP İl kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve İl Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse seçimlere 2 kala örgüte seslendi.

İki başkan tüzükte de yer alan kotalara uyulması, kotayla sınırlı kalınmayıp listelerde daha fazla kadın ve gençlerin yer almasını talep etti. İki başkan örgüte ‘Takipteyiz. Kotaya uyulmazsa itirazlarımızı yaparız” mesajını verdi.  

BALCI: KADINLARIN EMEKLERİ ORTADA
Kadınların partiye verdiği emeğin altını çizen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı,”Kadınların verdikleri emeğin karşılığı olmalı. Emek veren olmalı listelerde. Kadınların emekleri ortada. Kadınların listelerde fazla yer alması gerek. Yüzde 33’ten daha fazla kadın olmalı. Yüzde 33 kotası zaten olmak zorunda ama yüzde 33‘ün üstünde olmalı. Bu yüzdenin altında kalırsa itirazımız olacak. Tüzüğe aykırı bir durum. İl Başkanımızın da sözü var. Kendisi de takipçi olacak” dedi.

SARIKÜSE: GENÇLER DOLGU MALZEMESİ OLMASIN
Gençler partinin öz gücü olduğunu ifade eden CHP İl Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse ise, “Biz gençlik kolu başkanları olarak ilçe ana kademe başkanlarımıza gençlerin listelerde olması noktasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusunu ilettik. Takipçiyiz. Bazı mahalleler oluyor gençler delege olmak istemiyor. Durumlar şartlar sağlandığında her listede kotadan daha fazla gencin olmasını istiyorum. CHP İzmir Örgütü’ne bu tablo yakışır. İzmir ilklerin şehri. İl başkanımızla da sürekli görüş alışverişindeyiz. Kendisi de gençlerin hakkını savunuyor. Gençler delegelikten kurultay delegeliklerine taşınsınlar. Kota uyulmayan yerlerde itirazlar yapacağız. Partimizin tüzüğü var, disiplin var. Genel Başkanımız gençlere verdiği değer ortada. Gençler bu süreçlerde dolgu malzemesi olmasın başaktör olsun” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir