MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de Genel Merkez’den ilk ‘İzmir’ yorumu ve 'Buca' yanıtı!
Politika
1 Nisan 2019 Pazartesi 12:49

CHP’de Genel Merkez’den ilk ‘İzmir’ yorumu ve 'Buca' yanıtı!

İzmir’de Büyükşehir dışında aday çıkardığı 28 ilçenin 24’ünde zafere ulaşan CHP’de, Genel Merkez’den ilk değerlendirme Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan geldi. Özkan, aday değişiminde eleştirildiği Buca özelinde de yanıt verdi.

GERÇEKİZMİR – İzmir'de 31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre sandığa Millet İttifakı damga vurdu.

İttifakın Büyükşehir Adayı CHP’li Tunç Soyer zafere uzanırken, 30 ilçenin 25’inde (24 CHP, 1 İYİ Parti) Millet İttifakı adayları sandıktan galip çıktı.

İzmir özelinde CHP Genel Merkezi’nden ilk değerlendirme Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan geldi.

İZMİR TEK YÜREK OLDU
İzmir’deki sonuç için, “İzmir tek yürek oldu” diyen Özkan, “İzmir büyük bir başarıyla ‘Tunç Soyer’ dedi. Tunç Soyer’i, onu zafere taşıyan CHP İzmir Örgütü’nü ve aşkın umudun asla yenilmeyeceğini gösteren İzmir halkını yürekten kutluyorum.Seçimin kazanan belediye başkanlarının hepsini AK Partili, İYİ Partili, MHP’li hepsini kutluyorum başarılar diliyorum” dedi.

KAYBETTİLER OLARAK NİTELENDİRMİYORUM
İzmir’de oluşan tablo için, “Çoğulculuğu koruyan bir tablo” yorumunda bulunan Özkan, “Kaybetti diye görünün arkadaşlarımızın belediye meclislerinde başarı elde ettiğini görüyorum. Onları kaybetti olarak nitelendirmiyorum. Mücadeleleriyle önümüzdeki dönemin yıldızlaşacak siyasetçileri olarak görüyorum. CHP İzmir’de halkla bütünleşmiş ve ‘İzmir CHP’dir ve CHP kalacak’ sloganının hakkını vermiştir. Bütün arkadaşlarıma bundan sonra büyük görev düşmektedir. CHP’nin iktidarını yerel yönetimlerden inşa edeceğiz” diye konuştu.

BUCALILAR YANITI SANDIKTA VERDİ
Özkan, son gün aday değişimi nedeniyle hedef tahtasında konulduğu, ‘seçimin riskli’ görüldüğü ve AK Parti'nin de süreçte sıklıkla gündeme getirdiği Buca özelinde ise, “ Erhan Kılıç başkan seçildi. Bucalılar yanıtı sandıkta  verdi. Hepsine şükranlarımızı sunuyorum. Bütün ilçelerdeki sonuçlar İzmir’in aşkla ve umutla bize baktığını gösteriyor. Onları asla yanıltmayacağız. Onlar için aşka ve umutla mücadele edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir