MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de flaş gelişme: Olaylı kongre için iptal başvurusu!
Politika
29 Ağustos 2023 Salı 17:04

CHP’de flaş gelişme: Olaylı kongre için iptal başvurusu!

CHP Çiğli’de yaşanan olaylı kongrenin yankıları sürerken, İlçe Seçim Kurulu’na iptal için resmi başvuru yapıldı. Yeni başkan Akar mazbatayı almadığı için resmi olarak hala CHP Çiğli İlçe Başkanı olan Özcan, birleşme öncesi ilçe başkanı adayı olan Akgül ve Çetin tarafından salonda tutulan ve yaklaşık 200’den fazla delegenin imzaladığı tutunakla yapılan başvuruda kongrenin iptali ve olağanüstü kongre yapılması talep edildi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde ilçe kongreleri takvimin son gününe Çiğli Kongresi’nde yaşanan liste krizi damga vurdu. 

CHP Çiğli’de mahalle delegeleri seçimlerinden zaferle ayrılan mavi listelerden Şirin Akgül ve Erkan Akar başkan adaylığını açıklamış, belediye ve ilçe başkanlığı kanadının adayı ise Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin olmuştu. 

CHP Çiğli’de seçim gününe kadar yoğun bir uzlaşı mesaisi verirken, taraflar dün akşam anlaşma sağladı ve sandığa Akar’ın adaylığında bir ortak listeyle gidilmesi kararlaştırıldı. 

Tek adaylı kongrede oylama öncesi liste salona gelince ortalık karıştı. Akgül ve Çetin taraftarları listede önerdikleri isimlere yer verilmediği için Akar’ın yanı sıra Hasan Arslan ve Niyazi Arslan’a da büyük tepki gösterdi. Delegeler oy atmama kararı alıp salonu terk ederken, tepki sonuca da yansıdı. 435 delegesi olan CHP Çiğli’de Akar 197 oy alarak yeni başkan seçildi. 

Olaylı kongrenin yankıları sürerken bir önemli gelişme daha yaşandı. İlçe Seçim Kurulu’na kongrenin iptali için resmi başvuru yapıldı. 

200'DEN FAZLA İMZALI TUTUNAKLA BAŞVURU! 
Yeni başkan Akar mazbatayı almadığı için resmi olarak hala CHP Çiğli İlçe Başkanı olan Mert Özcan, birleşme öncesi ilçe başkanı adayı olan Şirin Akgül ve Hüseyin Çetin tarafından salonda tutulan ve yaklaşık 200’den fazla delegenin imzaladığı tutunakla yapılan başvuruda kongrenin iptali ve olağanüstü kongre yapılması talep edildi. 

GEREKÇELER 
İptal başvurusunda talebe gerekçe olarak kabinlerin ve sandıkların bulunduğu bölüme müdahalede bulunulması, bir şahsın mühürlü seçim sandığını dışarıya fırlatarak kırması, bu nedenle oy pusula ve zarflarının yerlere saçılması, olayların ciddi boyuta ulaşması sonrası delegelerin kavganın içinde kalma korkusuyla oy kullanamadan salonu terk etmesi gösterildi. 

İlçe Seçim Kurulu talebi haklı bulur ve kongreyi iptal ederse yapılacak olağanüstü kongre gerçekleşecek. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir