MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de gözler Menderes’te: Aday bolluğu, görüşme trafiği!
Politika
13 Temmuz 2022 Çarşamba 08:37

CHP’de gözler Menderes’te: Aday bolluğu, görüşme trafiği!

Menderes’te CHP’li Kayalar’ın bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılması sonrası gözler yapılacak başkanvekili seçiminde. CHP’de aday bolluğu, görüşme trafiği ve bir de sürpriz iddia var.

GERÇEKİZMİR - İçişleri Bakanlığı'nın devam eden soruşturma kapsamında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hakkında emniyette ifade verip serbest kaldıktan bir gün sonra verdiği görevden uzaklaştırma kararının ardından gözler 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak başkanvekili seçimine çevrildi.

Meclis Başkanvekili Gürsel Rüzgar'ın idare edeceği ve saat 14.00'te başlayacak oturumda yapılacak gizli oylama sonucunda belediye başkanvekili seçilecek.

Başkanvekilliği seçimi öncesi CHP’de kulisler oldukça hareketli...

Geçtiğimiz Cuma günü belediye binası önünde yapılan eylemin ardından gerçekleştirilen ilk toplantıda İl Başkanı Deniz Yücel meclis üyelerine önemli mesajlar vermişti. Yücel, kimin aday olduğundan çok CHP’li birinin seçilmesinin önemli olduğunun altını çizdiği konuşmasında “Seçim günü burada CHP’li bir başkanvekilinin seçilmesi namus borcumuz” ifadesini kullanmıştı.

4 günlük Kurban Bayramı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Bosna Hersek ziyareti nedeniyle henüz ikinci bir toplantı yapılmazken, meclis üyeleri birbirleriyle ikili, üçlü görüşmeler gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ilçe siyasetinin önde gelen isimleriyle de bir araya gelip görüş alışverişinde bulunurken, Kayalar da meclis üyeleriyle birebir görüşmeler yaparak sürecin nabzını tuttu.

GÖRÜŞME TRAFİĞİ HIZLANACAK
Yücel ve Soyer’in perşembe günü itibariyle ilçede görüşme maratonuna başlayacağı öğrenildi. Genel Merkez’den sadece Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un kente geleceği ve meclis üyeleriyle görüşeceği öğrenildi. Seçime kadar birebir ve toplu olarak toplantılar yapılacağı belirtildi. CHP, görüşme trafiği sonunda seçime meclis üyelerinin tamamının onayını almış bir isimle girmeyi hedefliyor.

ADAY BOLLUĞU
Seçim öncesi CHP’de aday bolluğu var. Erkan Özkan, Mustafa Akın, Fatma Ekicioğlu, Alper Sürücü ve Bülent Taşkıran’ın isimleri adaylık için geçiyor. Görevden uzaklaştırılan Kayalar’ın Erkan Özkan ve Mustafa Akın isimlerine sıcak baktığı iddia edildi. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Fatma Ekincioğlu’nun da adaylık için şanslı olduğu belirtildi. Meclis Başkanvekili Gürsel Rüzgar’ın ise adaylığa sıcak bakmadığı öğrenildi. Rüzgar, daha önce Kayalar’ı CİMER’e şikayet etmişti.

SÜRPRİZ İDDİA
Öte yandan ilçe kulislerinde sürpriz bir iddia var. Cumhur İttifakı cephesinde henüz bir çalışma yapılmaması, ilçede ‘Cumhur İttifakı aday çıkarmayacak’ yorumlarının yapılmasına neden olduğu, eğer AK Parti ve MHP’nin birlikte bir aday çıkarmaması halinde CHP içinden seçimde birden fazla adayın çıkması ihtimalinin CHP kulislerinde konuşulduğu öğrenildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir