MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de o ilçede emektar isim aday olarak dönüyor!
Politika
13 Ekim 2017 Cuma 08:21

CHP’de o ilçede emektar isim aday olarak dönüyor!

CHP İzmir’de delege seçimleri tamamlanan Bornova’da ilçe başkan adaylığı için emektar bir partili öne çıktı.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimlerinde bir çok ilçede süreç tamamlanırken takvimde son haftaya girildi.

İzmir’de cumartesi ve pazar kurulacak sandıkların ardından delege seçimi maratonu tamamlanacak.

Delege seçimlerini tamamlayan ilçelerden olan Bornova’da kongre fotoğrafı netleşiyor.

KAVALAR’A ESKİ DESTEK YOK
Mevcut başkan Nevzat Kavalar’ın katıldığı radyo programında “İlçe başkanı görevini yapıyor doğal olarak adaydır” sözleri 'Kavalar devam etmek istiyor' diye yorumlansa da ilçede geçen dönem Kavalar’a destek veren bir çok yapı emektar başkanın devam etmesine sıcak bakmıyor.

Kavalar’ın il kongresi sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakınlaşması birçok yapının Kavalar’a mesafe koymasına neden oldu. Örgüt içinde Kavalar’a ‘aday olma’ telkinleri olduğu ifade ediliyor.

GENEL MERKEZE GİDECEK
Örgütten yükselen sesler değil ama Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde adaylık düşünen başkanların devam etmesini istememesi yönündeki sözleri Kavalar’a adaylık noktasında fren yaptırıyor. Daha çok milletvekilliği iistese de Kavalar’ın ilçe başkan adaylığında son kararı Genel Merkez’le görüşerek alacağı gelen bilgiler arasında. 

HOCAOĞLU ÖNE ÇIKTI
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi Eski Meclis Üyesi Adnan Hocaoğlu’nun kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yerel seçimlerden sonra aktif siyasete ara veren Hocaoğlu’nun siyaset arenasına ilçe başkanı olarak dönmesi muhtemel. Çünkü Hocaoğlu’na, ilçe siyasetinin önemli isimleri destek veriyor.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve ilçe eski başkanı Ertürk Çapın dışında, Çeto Çamlıbel, Kamil İnal, Mehmet Çıtak gibi isimlerin Hocaoğlu ismine sıcak baktığı biliniyor. Hocaoğlu ile geçmişte birlikte mecliste çalışan Kocaoğlu’nun da Hocaoğlu ismine soğuk bakmayacağı ifade ediliyor.

YEREL SEÇİMDE ADAYLIK DÜŞÜNMEMESİ ARTI FAKTÖR
Yerel seçimlerde adaylık düşünmemesi Hocaoğlu’nun ilçe başkanlığı noktasında artı faktör olarak dururken, eski partili oluşu, örgüt içinde sevilmesi öne çıkmasına neden oldu.

Geçmişte il başkan yardımcılığı, meclis üyeliği, STK yöneticilikleri yapan Hocaoğlu’nun birilerinin adayı olarak anılmak istemediği ve örgütün bütününden destek alarak yola çıkmak istediği bu nedenle mahallelerde nabız yoklamaya başladığı öğrenildi.

Hocaoğlu’nun 10 gün içinde adaylık konusunda net bir açıklama yapması bekleniyor.

POLAT KARDEŞLER KARŞIDA
Kongrede Kavalar-Hocaoğlu mücadelesi olası gözüküyor. Bu tabloda ilçede aktif siyaset yapan Mahir-Ulaş Polat kardeşler de Kavalar’a destek verebilir.  Kavalar aday olmazsa Polat kardeşlerin desteğiyle farklı bir isim Hocaoğlu’nun karşısına aday olarak çıkacak. Bu süreçte sandıkta Urla'da oy kullanan Kocaoğlu’nun yıllarca aktif siyaset yaptığı ilçede kongre topuna fazla girmeyeceği iddia edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Murat kara
 13 Ekim 2017 Cuma 23:33
Polatlar ın toplam 1 delegesi var 16 dien arkadaş teveccüh de bulunmuş.yalnız polatlar kelle siyaseti yapmadığı için destek bulmaları gayet normal
 bornova bizim evimiz
 13 Ekim 2017 Cuma 12:17
polat ların ilçedeki toplam oy sayısı 16 (onaltı ), yani 400 delege içinde anca 2 il delegeliği alırlar. belirleyici değiller!!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir