MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de ‘o taciz iddiası’nda kritik zirve: Torun Dikili’nin başkanlarını dinledi
Politika
20 Aralık 2017 Çarşamba 12:39

CHP’de ‘o taciz iddiası’nda kritik zirve: Torun Dikili’nin başkanlarını dinledi

Dikili Belediye Başkanı Tosun hakkındaki taciz suçlamasında Genel Merkez devreye girdi. Genel Başkan Yardımcısı Torun Başkent’te Başkan Tosun ile İlçe Başkanı Şener’i dinledi.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de gündem Dikili oldu. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un kendisine sözlü ve fiziki tacizde bulunduğunu ileri süren Deniz Canpolat (33), 4 ay önce geri çektiği şikayetini yineledi.

İçişleri Bakanlığı ile İzmir Valiliği'ne şikayet dilekçesi veren Canpolat, ilk şikayetini geri çekme nedenini, 'işten atılma korkusu' olarak açıkladı.

İddiayı yalanlayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ise "Asla bu oyunlara ve kumpaslara boyun eğmeyeceğim " dedi.

İl kongresi süreci yaşayan CHP’de gündem bir anda Dikili oldu. İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener'den Belediye Başkanı Tosun'a istifa çağrısı gelirken, gelişmelerin ardından Genel Merkez devreye girdi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Başkan Tosun’un yanı sıra Dikili İlçe Başkanı Şener’i de Ankara’ya çağırdı. Öte yandan İlçe Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyeleri de Başkan Tosun’a destek için Başkent’e gitti.

Genel Başkan Yardımcısı Torun, Genel Merkez’de gerçekleşen görüşmede hem Başkan Tosun’u hem de İlçe Başkanı Şener’i dinledi. Başkanların olay hakkında detaylı bilgilendirme yaptığı görüşmeden Genel Başkan Yardımcısı Torun’un zirveden önce yaptığı açıklamada olduğu gibi eldeki veriler ışığında komplo kanaatine vardığı öğrenildi.

Torun'un ilçe başkanı Şener'e  Tosun için bilgi belge olmadan yaptığı "İstifa et" çağrısının yanlış olduğunu söylediği, Şener'in de hatalı davrandığını kabul ettiği öne sürüldü.

Torun’un bugün yapılan MYK zirvesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve kurul üyelerine de detaylı bilgilendirme yapacağı bildirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ömer Canseven
 20 Aralık 2017 Çarşamba 18:44
Bu ilde Başkan ve yönetim yok mu? :-(
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir