MENÜ
İzmir 15°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de ‘olağan kongre takvimi’ belirsizliği: 2 seçenek var!
Politika
19 Nisan 2024 Cuma 08:23

CHP’de ‘olağan kongre takvimi’ belirsizliği: 2 seçenek var!

CHP’de ertelemeler nedeniyle uzun süredir başlatılamayan gençlik ve kadın kolları olağan kongre takvimiyle ilgili yol haritası her iki kademenin ilk MYK toplantısında gündeme gelecek. İki seçenek var. Takvim ya yaz aylarının başında başlatılacak ya da eylüldeki Tüzük Kurultayı'ndan sonraya bırakılacak. İzmir’de kadın ve gençlik kolları il başkanları 4 yıldır görevde.

GERÇEKİZMİR – 31 Mart Yerel Seçimleri’nden birinci parti olarak çıkan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gözler Tüzük Kurultayı’nın yanı sıra  2 yılda bir yapılan ancak ertelemeler nedeniyle uzun süredir başlatılamayan kadın ve gençlik kolları olağan kongre takviminde.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre her iki kademenin de önümüzdeki ilk MYK toplantısında yol haritası masaya yatırılacak.

2 SEÇENEK VAR
Daha önce pandemi ve genel seçimler nedeniyle erteleme yaşanan kongre takvimiyle ilgili iki yol haritası var. CHP Genel Merkezi, yaz aylarının başında kongre takvimini başlatabilir. Takvim Haziran başı start alırsa Eylül'deki Tüzük Kurultayı'na kadar süreç tamamlanacak.

TÜZÜK KURULTAYI DETAYI
Ancak Haziran ayında bazı kentlerde tekrarlanacak yerel seçim ve eylül ayındaki Tüzük Kurultayı nedeniyle takvimin bir kez daha ertelenmesi de gündemde.

Genel merkezin Tüzük Kurultayı'nda yapacağı bazı kritik değişikliklerin ardından kadın ve gençlik kollarında takvimin başlatılmasının daha doğru olduğu yönünde görüş ağır basıyor.

4 YILDIR GÖREVDELER 
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ve CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar 4 yıldır il başkanlığı görevini sürdürüyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir