MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de yeniden kurulan sandıkta uzlaşı ve kura sürprizi!
Politika
9 Ekim 2017 Pazartesi 17:09

CHP’de yeniden kurulan sandıkta uzlaşı ve kura sürprizi!

CHP’de delege seçimlerinde son haftaya girildi. Çift listenin yarıştığı, oy atma sırasında tansiyonun yükseldiği, sandık açıldıktan sonra sayılan zarflarla imza sayısının tutmadığı için seçimin iptal edildiği Karabağlar Yunus Emre Mahallesi’nde sandık bir kez daha kuruldu ancak sürpriz bir gelişme yaşandı.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimlerinin en hareketli geçtiği ilçelerden biri de Karabağlar…

İlçe Eski Başkanı Orhan Polat’ın mahallesi olan Yunus Emre’de geçtiğimiz hafta seçim iptal edilmişti. Çift listenin yarıştığı zaman zaman tansiyonun yükseldiği mahallede oy işlemi tamamlandıktan sonra sayılan zarflarla (364) imza sayısı (340) tutmadı.

Mahallede gözlemci olarak yer alan il yöneticileri Ednan Arslan ve Aytül Tokgözlü imza ve zarf arasındaki farkın seçim sonucunu etkileyecek derecede olması nedeniyle seçimi iptal kararı aldı.

Yunus Emre Mahallesi’nde sandık bugün yeniden fakat ilçe binasında kuruldu üstelik liste sürprizi de yaşandı. Günlerdir süren uzlaşı çabaları sonuç verdi, seçime bu kez tek listeyle gidildi.  İptal edilen seçimde yarışan listelerden 5’er isim yeni listeye yazıldı. 11 delegenin seçileceği mahallede 11. delege ise kura ile belirlendi.

İlçe Eski Başkanı Orhan Polat ve babası meclis üyesi Tuncer Polat dışında Hamdin Erişen, Cumhur Taşdelen, İnan Karakoyun, Fikriye Ergün, Mehmet Durmaz, Murat Keleş, Mehmet Hınız, Rıza Ercan, Ayla Elmas delege seçildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Nermin
 9 Ekim 2017 Pazartesi 22:15
cinsiyet kotasına uyulmadığı görüldü, en az 3 kadın olması gerekiyor. Uzlaşma olsa ne yazar.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir