MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’deki ‘Bayındır krizi'nde Sertel’den kritik açıklama: Köylünün malı köylüde kalacak!
Politika
25 Ekim 2017 Çarşamba 10:16

CHP’deki ‘Bayındır krizi'nde Sertel’den kritik açıklama: Köylünün malı köylüde kalacak!

Bayındır’da bir istifaya ve birçok sert tepkiye neden olan satış krizinde CHP İzmir Milletvekili’nden önemli bir açıklama geldi. Sertel, Erol’un arazi ile ilgili tapu iptal davası açma kararı aldığını duyurdu ve ekledi: Köylünün malı köylünün olacak!

GERÇEKİZMİR - İzmir’de İl Özel İdarelerin kapatılmasının ardından mülkiyeti belediyelere geçen köy tüzel kişiliklerine ait arazilerin satışı konusundaki tartışmaları sürerken, son kriz Bayındır’da yaşandı.

CHP’li Bayındır Belediyesi Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük araziyi 675 bin TL karşılığında satarken, ihaleyi  CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait Gür- Ya şirketi aldı.

Arazinin satışı CHP’de büyük tartışmalara yol açarken, kentte köy mallarının satışına karşı direnişiyle tanınan CHP İl Yöneticisi Yücel Özen’in istifa kararı krizi bir üst noktaya taşımıştı.

Süreçte CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli’ye ‘köylünün malı’nın satılması nedeniyle tepki göstermişti.

- CHP'DE 'BAYINDIR KRİZİ' İSTİFASI! 

Özen’in istifası dün yapılan il yönetim kurulu toplantısında resmiyet kazanırken, bugün İzmir Milletvekili Sertel’den önemli açıklamalar geldi. Sertel, Erol’un arazi ile ilgili tapu iptal davası açma kararı aldığını duyurdu ve ekledi: Köylünün malı köylünün olacak!

İŞTE O MESAJLAR
CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Bayındır Belediyesi’ne 80 dönüm arazi İle ilgili tapu iptal davasını açıyor. Kararını tebrik ederim.

Gürsel Erol’un şirketinin belediyeden alacağı CHP değil, AKP döneminden oluşmuş. Şirketi yaptığı işin karşılığını alma peşinde…

Böylece Arıkbaşı’nda ki 80 dönüm arazi belediyeye geri dönecek, köyün malı da köylünün olacak. Bayındır Belediyesi köy mallarına sahip çıksın…

BU KONUYU KAPATTIK 
Sertel bu mesajların ardından yaptığı bilgilendirmede Erol’un kendisini arayarak, “Şirket bana ait değil, inşaat Mühendisi olan oğlumun. Araziyi iade için ben devreye girdim” dediğini aktardı ve “Bu konuyu kapattık” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Nevzat Zıraman
 25 Ekim 2017 Çarşamba 12:52
CHP mutlaka tabanının sesini dinlemelidir. Eski DYP liyi milletvekili yapanlar şu olaydan sonra daha iyidüşünmeliler. Atilla beyi girişimlerinden dolayı kutluyorum. Daha fazlasını da bekliyoruz. Tabanın sesi olarak.
 partili
 25 Ekim 2017 Çarşamba 10:57
Ah vekilim ah,bu ilk mi sanki, neredeyse her meclis toplantısında bir yeri, satmışlar.Bu basına yansıyınca olay büyüdü.İsterseniz bir araştırın.Peki bu makam arabası olayına ne demeli.O kadar borcun var,arazi satıp duruyorsun Audi A6 senin neyine.Bin kere yazıklar olsun.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir