MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Başkan ‘pilav krizi’ni anlattı: Uğurlu sahip çıksaydı…
Politika
19 Eylül 2017 Salı 14:35

CHP’li Başkan ‘pilav krizi’ni anlattı: Uğurlu sahip çıksaydı…

Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi'nin bu yıl 4’üncüsü düzenlediği Yörükler Şenliği'nde nohutlu pilav krizine sahne oldu. Yaşananları anlatan CHP İlçe Başkanı Üreten, “Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşlarına, spor kulüplerine sahip çıksaydı bu tatsız olaylar meydana gelmezdi” dedi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi'nin bu yıl 4’üncüsü düzenlediği Yörükler Şenliği'nde nohutlu pilav krizine sahne oldu.

Kemalpaşa Yörükler Derneği İsmail Savran, Konak Belediyesi'nden yazılı talepte bulunarak 500 kişilik nohutlu pilav istedi. Belediye de ikram aracını gönderdi.

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten kepçeyi eline alarak vatandaşlara pilav dağıtması sonrası Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu’nun aracın kaldırılmasını talep etmesiyle başlayan kriz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın alanı terk etmesi ve karşılıklı eleştirilerle sürdü.

Başkan Uğurlu’nun sert sözlerinin ardından sosyal medya hesabından detaylı bir açıklama yapan CHP’li Başkan Üreten şenlikte yaşananları anlattı, Uğurlu’yu da STK’lara sahip çıkmamakla eleştirdi.



İŞTE O AÇIKLAMA
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurli nin gazetelere verdiği yalan yanlış beyanlara açıklık getirmek amacıyla bu yazıyı yazmak zorunda kaldım.

Yörükler Derneği Başkanı ve Yöneticileri misafirlerinin çok olacağını, diğer ilçe belediyelerinden bunu karşılayabilir miyiz ve ünlü sanatçı bulabilir miyiz diye talepte bulundu. Cumhuriyet Halk Partisine söyledikleri gibi diğer siyasi partilere de söylediklerini belirttiler. Bir daha ki görüşmede davetiyelerini bastırdıklarını, İlçe Belediyelerine beraber davetiye verme talepleri oldu. Bende taleplerine olumlu karşılık verdim.

Yörükler Derneği Başkanı İsmail Ismail Savran, Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Topuk ve Mustafa Taşan bir de Kerim Şen hep birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesine gittik. Salih Topuk Büyükşehir Belediyesinin bastırmış olduğu Yörük Şöleni afişini almak için yanımızdan ayrıldı. O gün yetişmediğinden ertesi gün aldılar. Yörükler Derneği Başkanı ve Yönetimindeki arkadaşlarla Büyükşehir Belediyesinden ayrıldıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Binasına gidip İl Başkanımıza davetiye verdik. Ardından Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’ın yanına gittik. Daha önce yazılı olarak verdikleri dilekçelerini sözlü olarak dile getirdiler. Yörükler Derneği Yönetimi şöyle dedi; ”Kemalpaşa Belediye Başkanı bize 500 kişilik yemek veriyor misafirlerimiz daha çok olur sizde katkıda bulunur musunuz” Sema Pekdaş Başkanımız da 500 kişilik pilav ayran olur mu dediğinde Yörükler Derneği Başkanı ve Yöneticileri teşekkür etti. Fotoğrafımızı çekilip, davetiyemizi verip Konak Belediyesinden ayrıldık. Ertesi gün Yörükler Derneği Başkanı ve Yöneticileriyle Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin e davetiyesini verdik. Başkanımızdan Menemendeki Küçük Efeyi Yörük Şölenine göndermesini rica ettik. Başkanımız da Küçük Efeyi göndermeyi kabul etti.

Yörükler Derneğinin Nazarköy’de düzenlemiş olduğu kahvaltıda da bilindiği gibi Sanatçı olarak da Tolga Çandar’ın gelmesi Cumhuriyet Halk Partisinin katkısıdır.

Konaklamayı ise Ramada Otel sahipleri karşılamıştır.

Buradan anlaşıldığı gibi Konak Belediyesinden gelen yemek aracı Kemalpaşa Belediye Başkanının dediği gibi davetsiz gelmemiştir.

Ben yörüğüm, bizim gelenek ve göreneklerimizde evimize gelen misafiri sevse de sevmesek de asla kovalamayız, has köşemizde ağırlarız. Biz anamızdan, babamızdan, atalarımızdan böyle gördük. Bunun aksini söyleyenin Türklüğünden şüphe ederim.

Kemalpaşa Kemalpaşalılarındır. Bende bir Kemalpaşalı olarak evimize gelen misafire sahip çıktım. Onlarla birlikte konuklarımıza yemekleri dağıttım.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu İlçemizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarına, Spor Kulüplerine sahip çıksaydı bu tatsız olaylar meydana gelmezdi.

Sayın Arif Uğurlu bende nezaket sınırları içerisinde size diyorum ki, gazetelere yalan yanlış beyanlarda bulunarak yaptığın ayıbı asla örtemezsin.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir