MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Böke’den çalıştay mesajları: İktidar yürüyüşü için tespitleri aldık!
Politika
4 Ekim 2020 Pazar 01:03

CHP’li Böke’den çalıştay mesajları: İktidar yürüyüşü için tespitleri aldık!

CHP Genel Sekreteri Böke, İzmir’de gerçekleşen 2 günlük Arama Çalıştayı’nı değerlendirirken, “Genel merkez yöneticileri olarak burada bizimle beraber partiyi yönetiyor olan kadroların bu iktidar yürüyüşüne dair tespitlerini somut ve ortak akıl süzgecinden geçmiş şekilde alabilmiş olduk” dedi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Gerçekizmir’e konuştu.

İzmir’de 2 gün süren Arama Çalıştayı’nı değerlendiren Genel Sekreter Böke, önemli tespitlerde bulundu.

Yeni süreçte izlenecek yol haritasına dair bilgiler veren Vekil Böke uygulamaya dökülecek fikirlere vurgu yaparken toplantıları iktidar yolunun ilk adımı olarak gördüğünü ifade etti.

EN TEMEL UNSUR ORTAK AKILDIR
Böke, “Bu arama toplantılarının en önemli özelliği konu temelli olmasıdır. Fikir tartışmaları olur. Arayış olur. Ortak akıl üretme mekanizmasıdır. Yuvarlak masalar etrafında az sayıda insanın bir konu üzerinde uzun uzun tartışabildiği ve ondan sonra da ortak aklın konsensüsle diğer masalarla paylaşarak süzgeçten geçirmesidir. Sonra da tüm masaların birbiriyle fikrini paylaştıktan sonra hep beraber bir nihai sonuca doğru bunu toparlamaktır. Demokrasiyi kuracağız, katılımcı olacak, şeffaf olacağız diyoruz ya, en temel unsur ortak akıldır. Bu uygulamanın olmuş olması, sürecin ve yöntemin kendisi elde edilen sonuç kadar kıymetlidir” açıklamasına imza attı.

SAHAYA TAŞIYACAĞIMIZ BİR YOL HARİTASININ İLK ADIMIDIR
Böke sözlerini sürdürdü ve “Bu 2 günü değerlendirirsem; çak başarılı toplantılar olduğu kanaatindeyim. Bu yöntemin kendisinin uygulanmış olması ve hepimizin çok demokratik, katılımcı bir şekilde fikirler etrafında konuşabilmiş olması, siyasetimiz açısından da çok önemliydi. Bu açıdan da toplantı çok başarılı geçti. Biz şimdi genel merkez yöneticileri olarak burada bizimle beraber partiyi yönetiyor olan kadroların bu iktidar yürüyüşüne dair tespitlerini somut ve ortak akıl süzgecinden geçmiş şekilde alabilmiş olduk. Şimdi bunun genel siyasete, somut eylemliğe dönüşmesi parti kurullarında bunların tartışılmasını gerektiriyor. Parti Meclisi’nin MYK’nın bunları tartışacağı ve siyasi eyleme ve faaliyete dökeceği ve bunu kadrolarımızla birlikte sahaya taşıyacağımız bir yol haritasının ilk adımıdır” dedi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir