MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’nin 11 seçimdir kaybettiği ilçede başkandan sandık değerlendirmesi
Politika
30 Mayıs 2023 Salı 11:04

CHP’nin 11 seçimdir kaybettiği ilçede başkandan sandık değerlendirmesi

CHP, İzmir’in Kiraz ilçesinde 2009'dan bu yana üst üste 5 genel seçim, 2 yerel seçim ve 4 Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybetmiş oldu. İlçe başkanı Çetinkaya, CHP açısından oluşan tabloyla ilgili değerlendirmede bulundu. Çetinkaya, “Montaj videoları, iftiralar burada tuttu... Biz burada devletle de yarıştık. Karayolları’nın, DSİ’nin araçlarıyla yarıştık. İki seçim arası oyumuz arttı. Bu umut verici. Yerel seçimi alacağız” dedi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir özelinde aldığı sonuçlarla en dikkat çeken ilçelerinin başında Kiraz yer aldı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de 28 ilçede sandıkta Erdoğan’ın önünde çıktı. Kılıçdaroğlu Kemalpaşa ve Kiraz’da Erdoğan’ın ardından sandıktan ikinci çıktı.

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminde Kiraz’da Kılıçdaroğlu oylarını arttırsa da yine Erdoğan’ın gerisinde kaldı.

28 Mayıs’taki seçimin ardından CHP Kiraz’da, 2009 yerel seçimlerinden bu yana yüzü gülmemiş oldu.

2009 yerel seçimlerinde belediyeyi kazanan CHP, daha sonra sırasıyla 2011 genel seçimleri, 2014 yerel seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi, 2015’teki 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri, 2018 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi, 2019 yerel seçimi, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi ile 28 Mayıs’taki ikinci tur seçiminde  istediği sonucu alamadı.

Kiraz’da, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde  CHP’nin tam destek verdiği çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, 2018’de CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’taki seçimlerde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sandıkta Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kaldı.

"DEVLETLE DE YARIŞTIK"
İlçede uzun süredir CHP’nin ilçe başkanlığı görevini yürüten Yücel Çetinkaya, Gerçekizmir’e çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Çetinkaya şunları söyledi: İki seçim arası yüzde 4 oyumuz arttı. 14 Mayıs’taki seçime göre AKP’den daha fazla oy arttırdık. Bu umut verici. Sonuçlara baktığımızda AKP geçtiğimiz yıllara göre yüzde 5 oy kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüksek oy aldı. Sağ seçmenin ağırlıklı olduğu bir yer Kiraz… Montaj videoları, iftiralar burada tuttu... Biz burada devletle de yarıştık. . Karayolları’nın, DSİ’nin araçlarıyla yarıştık. Şahıslara özel hizmet yaptılar. Genel Başkanın aldığı oy yüzde 45’lik oy yerel seçimler için umut verici. Belediyeyi alacağız. Genelle yerel farklıdır

"EN GÜÇLÜ ADAYLA SEÇİME GİRECEĞİZ"
Çetinkaya, yerel seçimlerde belediye başkan adayı olup olmayacağıyla ilgili şu yanıtı verdi: 22 yıldır CHP’de aktif siyaset yapıyorum. Gençlik kollarından başladım, bugün ana kademe ilçe başkanıyım. Hiçbir zaman ‘ben’ siyaseti yapmadım. Kiraz’daki hedefimiz yerel seçimi kazandıracak en güçlü adayla seçime girmek. Bu bensem benimle gireriz başka biriyse onla gireriz. Kimsenin şüphesi olmasın, yerel seçimlerde Kiraz’ı alacağız. Belediye hizmet yapmıyor bir tane dikili taş yok. Bunu vatandaş görüyor... 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir