MENÜ
İzmir 15°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’nin ‘kale’sinde sürpriz sonuç: Mavi bu kez kaybetti!
Politika
2 Şubat 2020 Pazar 21:50

CHP’nin ‘kale’sinde sürpriz sonuç: Mavi bu kez kaybetti!

CHP Karşıyaka’da ana kademe ve gençlik kollarının ardından kadın kolları da yeni başkanını seçti. Partinin kalesinde 3 adaylı yarışta sandıktan sürpriz bir sonuç çıktı. İlçede ‘mavi’ hareketin önemli aktörleri arasında yer alan İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı dışında, Müyesser Özsulu, Dilek Bilgin ve İsfahan Naki gibi isimlerin desteğini alan mevcut başkan Nesrin İnetaş'ın mavi listesi kaybetti. CHP Karşıyaka’nın yeni kadın kolları başkanı Alev İldeniz oldu.

GERÇEKİZMİR  - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü,  8 Şubat’ta yapılacak olan il kongresine kilitlenirken, kadın ve gençlik kollarında da ilçe kongreleri sürüyor.

Süreçte gözler partinin kalesi olarak nitelendirilen Karşıyaka’daydı. Ana kademe ve gençlik kollarının ardından kadın kollarında da kongre yapıldı ve yeni başkan belli oldu.

YENİ BAŞKAN İLDENİZ

Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen kongrede mevcut İlçe Kadın Kolu Başkanı Nesrin İnetaş ile birlikte Şenay Sertatıl ve Alev İldeniz yarıştı. Sandıkta gülen isim İldeniz oldu. Seçime kırmızı listeyle giren İldeniz 346 oyla yeni başkan seçildi. İnetaş 323 oy, Sertatıl ise 143 oy aldı.

Kazanan İldeniz’e görevdeyken istifalarla düşürülen eski kadın kolu başkanı Buket Fatoş Erol ile İlçe Eski Başkanı Uğur Yıldırım gibi isimler destek veriyordu.

Ana kademe seçimlerine damga vuran, gençlik kollarında da kazanan isime destek veren  ‘Mavi Liste Platformu’ kadın kolları kongresinde kaybetti.

 Aynı zamanda ana kademe seçimlerinde il delegesi seçilen ve ilçede ‘mavi’ hareketin önemli aktörleri arasında yer alan İl Eski Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, Meclis Üyesi İsfahan Naki ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özulslu’nun eşi Müyesser Özuslu kaybeden listede yer aldıkları için kadın kolları il delegesi seçilemedi. Kaybeden mavi listeye İl Kadın Kolu Başkanı Nurşen Balcı’nın da destek verdiği öğrenildi.

Ana kademede mavi liste hareketinin adayı Serdar Koç, gençlik kollarında ise yine mavi hareketin desteklediği Burak İnanır başkan seçilmişti. 

İŞTE KAZANAN LİSTE

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Zülal IPEKPULA
 4 Şubat 2020 Salı 11:02
Hak Hukuk Adalet kazandı... HAK YERINI BULDU...
 S. Gülay Eser Koldaş
 4 Şubat 2020 Salı 00:32
Emek her zaman kazanır,emeği inkar edenler de kaybederler. Düşürülen Kadın kolunun emeği inkar edilmişti adalet yerni buldu..
 Recep Atlay
 2 Şubat 2020 Pazar 22:21
Tebrik ederim mavi liste sonunda kaybedecekti bu gün gerçekleşti
 Ahmet Yalçın
 2 Şubat 2020 Pazar 22:11
Bu sonuçtan sonra Karşıyaka’da barone olarak adlandirilan dilek bilgin, İsfahan naki,Nurşen balcı,Asuman Yalcin in artık siyaseten butiklerinin resmidir Bu saatten sonra Bekediye baskani ve yeni ilce baskani durumu tekrar gözleyip herkesi kucaklamalıdırlar
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir