MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’nin tecrübeli isminden Soyer’e ve örgüte birlik çağrısı!
Politika
13 Şubat 2024 Salı 10:37

CHP’nin tecrübeli isminden Soyer’e ve örgüte birlik çağrısı!

Kent siyasetinin ve partinin tecrübeli ismi, Eski CHP Konak İlçe Başkanı Tunus önemli mesajlar verdi. Saha çalışmalarının başladığı günlerde örgütte liste tartışmaları üzerinden bir dağınıklık yaşandığını ifade eden Tunus, “İzmir’imize önemli hizmetleri olan Sayın Tunç Soyer’in Sayın Cemil Tugay ile bir araya gelip tüm ekibi ve imkanlarıyla seçimin açık farkla kazanılmasına katkı koyması İzmirlilerin en büyük beklentisidir. Kendisine yakışan da budur” açıklamasını yaptı.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart yerel seçimlerinde boy gösterecek İzmir adaylarını belirledi. 

CHP kentte büyük bir ‘değişim’ kararı alırken, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le yola devam etmeme kararının yanı sıra ilçe belediye başkan adayları listelerinde yaşanan büyük değişim de tartışma konusu oldu. 

Saha çalışmalarının başladığı süreçte hala tepkiler ve eylemler sürerken, kent siyasetinin tecrübeli ismi Eski CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus’tan önemli bir açıklama geldi. 

Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Tunus sürecin önemine dikkat çekerken, “Gelinen noktada bir konsantrasyon eksikliği ve dağınıklık mevcuttur. Bir an önce toparlanmalı, bütün Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve yurtseverlerin İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını daha güçlü bir şekilde dalgalandırmaya odaklanmalıdır” mesajını verdi. Tunus ayrıca, “İzmirimize önemli hizmetleri olan mevcut başkanımız Sayın Tunç Soyer’in Sayın Cemil Tugay ile bir araya gelip tüm ekibi ve imkanlarıyla seçimin açık farkla kazanılmasına katkı koyması İzmirlilerin beklentisidir. Kendisine yakışan budur. Aynı durumun ilçe adayları ile mevcut başkanlar arasında da oluşturulması parti kültürünün ve değerlerinin gereğidir” dedi. 



İŞTE O AÇIKLAMA:

31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala; 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerini her türlü yalan, hile ve aldatmaca ile kazanan cumhurbaşkanı ve ittifak ortakları şimdi aynı yöntemlerle bu yerel seçimlerini kazanmak istiyorlar.

İzmir, cumhuriyet ile sembolleşmiş, ülkemizdeki tüm Atatürkçülerin ve yurtseverlerin umudu olan bir kenttir. 

Yerel seçim takvimi içerisinde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve parti yönetimimizin almış olduğu karar ile İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Sayın Cemil Tugay gösterilmiştir.

Karşıyaka Belediye Başkanı olan Sayın Tugay Cumhuriyet değerlerine bağlılığına ve Atatürkçü duruşuna tanık olduğumuz dürüst ve çalışkan bir Belediye Başkanıdır. Büyükşehir Belediye Başkanlığını da başarı ile yapacağına dair hiçbirimizin kuşkusu yoktur.

İlçe Belediye Başkan adayı bazı arkadaşların atanması tartışma konusu olmuş olabilir ama dün itibari ile tüm adaylarımız netleşmiştir. 

Akp zihniyeti yanlarına aldıkları bazı ittifak ortakları ile Cumhuriyete ve değerlerine açıktan meydan okumaktadırlar. Temel amaçları İzmir'i alıp İzmir’in ülkemiz açısından temsil ettiği değerleri kırmaktır. İzmir, AKP ve Erdoğan açısından psikolojik sınırlama ve mukavemet unsurudur. Bu açıdan, İzmir’i kazanmak onlar için çok önemlidir. 

Gelinen noktada örgütümüzde bir konsantrasyon eksikliği ve dağınıklık mevcuttur. Bir an önce toparlanmalı ve bütün Cumhuriyetçi, Atatürkçü yurtseverlerin İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını daha güçlü bir şekilde dalgalandırmaya odaklanması gerekmektedir.

Parti binaları ve belediyeler önünde eylem yapmak veya yaptırtmak hiç kimseye bir fayda sağlamayacağı gibi karşı tarafın işine yarayacaktır. 

Ben yoksam herkes kaybetsin anlayışı doğru değildir. Aday tartışmaları derhal bitirilmeli, örgütlerimizin bir an önce tüm imkanlarıyla seçime odaklanması gerekmektedir.

Bu sürece katkı koymak istemeyen arkadaşlarımız da varsa görevlerini bırakarak çalışmak isteyen arkadaşlara yol açmaları gerekmektedir. 

İzmir’imize önemli hizmetleri olan Sayın Tunç Soyer’in Sayın Cemil Tugay ile bir araya gelip tüm ekibi ve imkanlarıyla seçimin açık farkla kazanılmasına katkı koyması İzmirlilerin en büyük beklentisidir. Kendisine yakışan da budur. Aynı durumun ilçe adayları ile mevcut başkanlar arasında da oluşturulması da parti kültürünün ve değerlerinin gereğidir. 

Hiçbir partilinin kişisel beklentisi 31 Mart sonrası olası bir olumsuzluğu düşünmesi olamaz. Bu sürece bu sebeple katkı koymamayı düşüneceğini sanmıyorum. 

El ele omuz omuza dayanışma içerisinde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ifade ettiği gibi Türkiye ittifakını İzmir’de hep birlikte kurarak ülkenin umudu olmaya devam edeceğiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir