MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CNN'den Trump-Putin zirvesine ilişkin bomba iddia!
Dünyadan
29 Haziran 2018 Cuma 15:14

CNN'den Trump-Putin zirvesine ilişkin bomba iddia!

CNN'in haberinde ABD Başkanı Donald Trump'ın 16 Temmuz'da Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmede, ABD'nin Suriye'den çekilmesine olanak verecek bir anlaşmaya varmayı umduğu ileri sürüldü.

Kremlin, Putin ile Trump'ın 16 Temmuz'da Helsinki'de bir araya gelerek Suriye ve Ukrayna da dahil olmak üzere uluslararası konuları ele alacağını bildirdi.

CNN'in konuyla ilgili bilgi üst düzey askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde "Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye'nin güneybatısında ABD'nin olabildiğince en kısa zamanda ülkeden çekilmesini sağlayacak bir kapalı bölge oluşturulması yönünde anlaşmaya varmak istiyor" ifadeleri kullanıldı.

Habere göre, böylece Suriye ordusunun militanları püskürtmek için operasyon gerçekleştirdiği bölgede kontrolü ele alıp çatışmaların durdurulması ve İran'ın bölgede bulunmasının önlenmesi planlanıyor.
Kaynaklar, İran'ın Suriye'den çıkartılması Trump'ın ABD ordusunun çekilmesi planının kilit bölümünü oluşturduğunu ifade etti.

Trump, nisan ayında ABD'nin yakında Suriye'den çekileceğini söylemişti, ancak bu açıklama ABD Savunma Bakanlığı tarafından doğrulanmamıştı. (Hürriyet)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir