MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çanakkale'de orman yangını: 6 köy tahliye edildi!
Güncel
22 Ağustos 2023 Salı 20:16

Çanakkale'de orman yangını: 6 köy tahliye edildi!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Durumun bildirilmesinin ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler, rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışma başlattı. Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı. 9 köy için tedbir alındı, 6 köy tahliye edildi.

Merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Çıkan orman yangını nedeniyle Çanakkale-Çan kara yolu ulaşıma kapatıldı.

Bununla birlikte, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çanakkale Kepez bölgesinde yaşanan orman yangını nedeniyle Çanakkale Boğazı gemi trafiği, güney-kuzey yönlü geçici olarak askıya alındı,  gemi trafiği, çift yönlü olarak kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait  römorkörler, yangının deniz kenarına inmesi durumunda olası bir müdahale için teyakkuza geçirildi."

Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı şu ifadeleri kullandı. 

“Şiddetli rüzgarın etkisiyle orman yangınları yayıldı. Yangın 6 saatte 15,1 kilometrelik bir alana yayıldı. Ancak, yangın ilerlemesine sebep olan rüzgar o kadar şiddetli ki ekiplerimizin çalışmalarının yeterli olmadığı anlar oldu. Yüzde 19’luk bir nem ve saatte 70 kilometre hızla ilerleyen bir rüzgar söz konusu. En kötü senaryoya göre AFAD, Valilik ve diğer kamu kuruluşları yangınlara destek olacaklar."

"9 KÖY İÇİN TEDBİR ALINDI, 6 KÖY BOŞALTILDI"
"Şu anda en kötü senaryo için hazırlanıyoruz. Sevindirici olan şu ki yangınlar Çanakkale şehir merkezini ve Kepez'i teğet geçecek gibi görünüyor. Devlet Hastanesi ve üniversite kampüsü, teyyakuzda ancak bunların boşaltılmaları söz konusu değil. Şu anda yerleşim yerlerini korumaya odaklandık. 9 köy için tedbir alındı, 6 köy tahliye edildi.”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, Çanakkale Damyeri mevkisi yakınlarındaki orman yangınına müdahale edildiği belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir