MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çavuşoğlu'ndan çarpıcı İzmir çıkışı: Belediye hizmetleri açısından...
Politika
9 Mart 2019 Cumartesi 14:44

Çavuşoğlu'ndan çarpıcı İzmir çıkışı: Belediye hizmetleri açısından...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Burdur'da yaptığı konuşmada, İzmir için "Büyükşehir belediye hizmetleri açısından Türkiye'nin en geri kalmış şehri" dedi.

Çavuşoğlu, Burdur'un Bucak ilçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada, Bucak'ın her zaman olduğu gibi coşkulu ve heyecanlı olduğunu, kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de en önem verdiği ilçelerin başında Bucak'ın geldiğini ifade etti. Çavuşoğlu konuşmasında İzmir özelinde çarpıcı bir çıkışa imza attı.

Bodrum'da, İzmir'de kanalizasyon suyunun denize aktığını anlatan Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçen İzmir'de asansörün orada biz bir toplantı yaptık. Oradaki farklı dinlere mensup vakıfların, cemaatlerin temsilcileriyle bir aya geldik. Onlar da bizim vatandaşımız. Hafif yukarıda orası. Denizin o pis kokusu oradan hissediliyor. Bunu söyleyince İzmirliler diyor ki 'Efendim siz bize pis dediniz.' Biz İzmirli vatandaşlarımıza pis demiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir'deki çöpleri toplamıyor. Kanalizasyon yapmadığı için 'sel bastı' diyorlar. Aslında esasen şehri kanalizasyon basıyor. Tüm suları kanalizasyona vermişler. Hafif yağmurda tüm şehri kanalizasyon basıyor. Büyükşehir belediye hizmetleri açısından Türkiye'nin en geri kalmış şehri. Aslında dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Bodrum'a da gittim geçen. Her yerde çöp var. Bu utanılacak bir şey. Bodrum ve Muğla gibi bir şehirde aylarca su kesiliyor. Bu söylediklerim size neyi hatırlatıyor. 'İstanbul'un eski halini' dedi bir kardeşimiz. 1994 öncesi İstanbul'u hatırlatıyor. O yıl Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı olduktan sonra bu sorunları bir yılda halletmişti. O zaman bu kadar teknoloji de imkan da yoktu." (AA)

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir