MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çaydan kaçak kum çekerken yakalandılar!
Güncel
21 Şubat 2018 Çarşamba 11:30

Çaydan kaçak kum çekerken yakalandılar!

Ödemiş ilçesindeki Rahmanlar Çayı'ndan izinsiz olarak kum çektikleri belirlenen 3 kişi, jandarmadaki ifadelerinin ardından haklarında idari para cezası uygulanması için evrak hazırlanıp, birer sureti Ödemiş Mal Müdürlüğü'ne gönderildikten sonra serbest bırakıldı. Şüphelilerin el konulan 2 traktörü de savcının talimatıyla yediemin olarak kendilerine teslim edildi.

Bir ihbarı değerlendiren Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün (salı), kırsal Demircili Mahallesi'ndeki Rahmanlar Çayı'ndan izinsiz kum çekildiğini belirledi. Bunun üzerine Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne de bilgi verildi. Jandarma ve zabıta ekipleri, saat 13.00 sıralarında, şüphelilere yönelik Rahmanlar Çayı'na operasyon düzenledi. Jandarma ve zabıta ekiplerini bir anda karşılarında gören şüphelilerden N.Ş. ve H.S., 60 HB 642 plakalı traktöre binerek, olay yerinden kaçtı. Diğer şüpheli M.Ç. ise römorku kumla dolu 35 CZE 22 plakalı traktörle kaçmak isterken yakalandı.

Olay yerinden kaçan şüpheliler N.Ş. ve H.S. de daha sonra jandarmaya gidip, teslim oldu. Jandarma kaçak kum çekiminde kullanıldığı belirlenen 2 traktöre el koyup, ifadelerine başvurduğu 3 şüpheli hakkında 'Maden Kanunu'na muhalefet' suçundan tutanak tuttu. Ayrıca şüpheliler hakkında, idari para cezası kesilmesi için gerekli evraklar hazırlanıp, birer sureti Ödemiş Mal Müdürlüğü'ne gönderildi. El konulan traktörler ise savcının talimatıyla sahiplerine yediemin olarak teslim edildi. 3 şüpheli işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir