MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çerçioğlu AK Parti'ye geçecek iddiası: 2 cepheden açıklama!
Politika
13 Ağustos 2025 Çarşamba 08:39

Çerçioğlu AK Parti'ye geçecek iddiası: 2 cepheden açıklama!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun CHP'den AK Parti'ye geçeceği iddia edilmişti. O iddiaları yalanlayan yanıt AK Parti Aydın İl Başkanlığı'ndan geldi ancak CHP'li Bülbül iddiaları doğruladı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun CHP'den AK Parti'ye geçeceği iddia edilmişti. O iddiaları yalanlayan yanıt AK Parti'ye Aydın İl Başkanlığı'ndan geldi ancak CHP'li Bülbül iddiaları doğruladı.

AK Parti'nin kuruluşunun 24'üncü yıl dönümünde 14 Ağustos'ta düzenlenecek rozet töreni partiye yeni katılacağı öğrenilen veya iddia edilen isimlerle gündem oldu.

CHP'den AK Parti'ye geçeceği iddia edilen isimler arasında biri dikkatleri çekti.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NUN CHP'DEN AK PARTİ'YE GEÇECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti'ye geçeceği iddiaları gündeme geldi. 1 Ağustos'ta Aydın'ın yerel gazetelerinden Aydınlife'ın sahibi Arif Kunur'a iddialara ilişkin açıklamada bulunan Çerçioğlu, iddiaları kesin bir dille yalanladı ancak Ağustos'ta basına yeniden yansıyan iddialar kulisleri hareketlendirdi.

zlem-cercioglunun-chpden-akpye-gececegi-iddia-edilmisti-yanit-aydin-il-baskanligindan-geldi-2.jpg

HaberTürk'ten Mahir Kılıç'ın aktardığına göre; Çerçioğlu’nun 14 Ağustos’ta AK Parti’ye katılması beklenirken rozetini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takacağı iddia edildi. İddiayı paylaşan Kılıç, Çerçioğlu ile CHP’li Sultanhisar, Söke ve Yenipazar belediye başkanlarının da AK Parti'ye geçeceğini söyledi.

TV 100 yayınına katılan Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen ise canlı yayında bir telefon görüşmesi yaparak "CHP’ye çok emek vermiş bir arkadaşım aradı. Özlem Çerçioğlu’nun bugün istifa ettiğini ve partiden 3 tane belediye başkanı ile AK Parti’ye geçeceğini söylediler." dedi.

CHP'Lİ BÜLBÜL İDDİALARI DOĞRULADI

Sözcü'ye konuşan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, ise iddiaları doğruladı. Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu ile Söke, Sultanhisar ve Yenipazar belediye başkanlarının AK Parti'ye geçeceğini ifade etti.

Çerçioğlu henüz bir açıklama yapmazken iktidar kanadından gelen yanıt kafaları karıştırdı.

YANIT AYDIN İL BAŞKANLIĞI'NDAN GELDİ

AK Parti Aydın İl Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Cumali Uçar söz konusu iddiaları "Basın Açıklaması" başlığı ile yaptığı paylaşımla yalanladı.

"Çerçioğlu'nun ne Cumhur İttifakı paydaşlarımızla ne de AK Partimizde olamayacağını hepimiz biliyoruz" diyen Uçar, CHP'li Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ile 13 belediye meclis üyesinin AK Parti'ye katılacağını söyledi.

Uçar'ın paylaşımı şu şekilde:

"Değerli Aydınlı vatandaşlarımız; son 1 haftadır sık sık kamuoyuna yansıyan, 'Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu partimi değiştiriyor, AK Partiye mi geçiyor söylentisi! gerçeği yansıtmıyor.

Sayın Özlem Çerçioğlu'nun ne Cumhur İttifakı paydaşlarımızla ne de AK Partimizde olamayacağını hepimiz biliyoruz. AK Parti teşkilatımıza vede kıymetli vatandaşlarımıza yanlış bilgi kirliliği olmaması için kesin olarak böyle bir gündemimiz olmadığını söyleyebiliriz.

Bu tür dedikodu seansları her kuyruğu sıkışan siyasetçi yeltenmesi ve bunu bizzat kendi sosyal medya ajanslarına haberi servis etmesinden anlıyoruz ki , CHP tarafından planlı bir algı operasyonu yapılıyor.

AK Parti'mizin kuruluşunun 24. yıl dönümünde siyasi partilerden katılımlar perşembe günü olacaktır; Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi eşliğinde AK Parti'mize çeşitli siyasi partilerden milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri katılımlar olacaktır.

Bu katılımlar için de Aydın ilimizden Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve 13 meclis üyesi katılacaktır. Lakin bu katılımlar içinde Özlem Çerçioğlu yok. Unutmayın ki Siyasi Parti yetkililerimizden resmi bir açıklama yapılmadan böyle söylentilere, yalan haberlere, fısıltılara, küçük düşürücü iftiralara inanmayınız."

zlem-cercioglunun-chpden-akpye-gececegi-iddia-edilmisti-yanit-aydin-il-baskanligindan-geldi.jpg

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir