MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme Projesi'nde önemli gelişme: Bilirkişi heyeti ne rapor verdi?
Ekonomi
28 Mart 2022 Pazartesi 19:29

Çeşme Projesi'nde önemli gelişme: Bilirkişi heyeti ne rapor verdi?

Projeye TMMOB, İzmir Barosu, EGEÇEP gibi sivil toplum kuruluşları ve yurttaşların başvurusuyla açılan dava sonucunda Danıştay 6. Dairesi’nce atanan bilirkişiler raporlarını açıkladı. Raporda  “Planlama ilkelerine kamu yararına uygun olmadığı görüşüne varılmıştır” denildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İzmir'in turizm merkezine yapılması planlanan Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi önemli bir gelişme yaşandı. 

Projeye TMMOB, İzmir Barosu, EGEÇEP gibi sivil toplum kuruluşları ve yurttaşların başvurusuyla açılan dava sonucunda Danıştay 6. Dairesi’nce atanan bilirkişiler raporlarını açıkladı. 

Birgün'de yer alan habere göre raporda  “Koruma alanları yanı sıra turizm kullanımlarına, dolasıyla yapılaşmaya da açılmasına yol açacak olan sınır kararının, tarım ve orman alanları, doğal değerler su kaynakları ve kültürel miras üzerinde yaratacağı olumsuz etkileri göz önüne alındığında, planlama ilkelerine kamu yararına uygun olmadığı görüşüne varılmıştır” denildi.

Bilirkişi heyetinin kritik raporu hakkında Birgün'e konuşan Avukat Şehrazat Mercan, “Bilirkişi raporuna itirazlar için iki haftalık süre, bugünkü tebligattan itibaren başlamış oluyor. Bilirkişi raporunun sonuç ve değerlendirmesi dikkate alındığında, Danıştay 6.Dairesinin yargılamanın devamında yürütmenin durdurulması kararı vermesini bekliyoruz. Çünkü rapordaki tespitler, projede veya proje alanında değişiklik ile giderilebilecek durumlar değildir. Devlet bir an önce bu yanlış çalışmadan dönmelidir” ifadelerini kullandı. 

BAKAN ERSOY GEÇEN HAFTA SUNUM YAPMIŞTI
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geride kalan hafta önce İzmir Ticaret Odası'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın yanı sıra İzmir iş dünyasına ardından da Ankara'da İzmir milletvekillerine proje hakkında detaylı sunum yapmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir