MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de Başkan Oran'dan 'alternatif toplantı' hamlesi!
Yerel Yönetimler
7 Mart 2020 Cumartesi 11:03

Çeşme'de Başkan Oran'dan 'alternatif toplantı' hamlesi!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak “Çeşme Projesi” için alternatif toplantı kararı aldı. Oran, Bakan Ersoy’un İzmir’de olacağı saatlerde Çeşme’de bilgilendirme yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından Çeşme ve Urla İlçeleri sınırlarında uygulanacak “Yeni Çeşme Projesi” ile ilgili süreç devam ediyor. Ortaya çıktığında büyük tartışmalara neden olan projede devlet, kamulaştırma kararı alırken gelen tepkiler sonrasında Urla Zeytineli’ndeki köy arazileri kamulaştırma planından çıkartılmıştı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un İzmir’e gelerek ayrıntıları anlatacağı Pazartesi yapılacak toplantının da hazırlıkları sürüyor. Bölgede yaşayanlar, STK’lar ve birçok kuruma davet giderken Bakan Ersoy’un İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyerle de ayrıca görüşmesi bekleniyor. Aynı gün Soyer’le buluşma saatini de ayarlayan Bakan Ersoy, projeye yönelik açıklamalarda bulunacak.

Bu arada, projeyle ilgili sürpriz bir çıkışa imza atarak, “bana davet gelmedi” diyen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın katılacağı alternatif toplantı kararı alındı. Toplantı, Çeşme’de Kent Konseyi öncülüğünde Bakan Ersoy’un İzmir’de bulunduğu zamanda yapılacak. Çeşme ve Urla halkının da davet edildiği buluşmada Başkan Oran, çekincelerini, projeye ilişkin görüşlerini anlatacak. Toplantı saat 12:00’de Çeşme Çakabey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

Daha önce “Çeşme’yi ham yaptırmam” diyen Oran, Bakan Ersoy’la Ankara’da bir araya gelmiş, projeyi bizzat yerinde dinlemişti. Oran, son toplantılara davet edilmediği için tepki gösteren bir basın açıklaması yapmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ibrahim Yüncü
 8 Mart 2020 Pazar 07:51
DAKİKA BİR GOL BİR...Bir kent, ilçe, belde halkını bire bir yakından ilgilendiren toplantı düzenleniyor ve o yörenin insanını temsil edecek Belediye Başkanına haber verilmiyor... Demek ki bir şeyler gizlenmekte, işe şaibe karıştı bile.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir