MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiğli Belediyesi'ne grev kararı asıldı
Yerel Yönetimler
3 Eylül 2020 Perşembe 12:18

Çiğli Belediyesi'ne grev kararı asıldı

İzmir'de, Çiğli Belediyesi şirketlerinden ÇİBEL ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması üzerine işçiler, belediye binasına grev kararı astı. Gelişmeler sonrasında Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü açıklamalarda bulundu.

Çiğli Belediyesi önünde toplanan ÇİBEL işçileri sloganlar attı.

Basın açıklaması yapan Genel-İş 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, şu ana kadar anlaşma sağlanamadığını belirtti.

Görüşmelerin 3 Ocak'ta başladığını, birkaç idari madde ve parasal maddeler hariç  bütün konularda anlaşma sağlandığını aktaran Gümüştekin, "Neredeyse yıl sonuna gelinmesine rağmen 9 aydır zam ve sosyal haklarında hiçbir iyileştirme alamayan ÇİBEL işçisinin sabredecek tahammülü kalmadı. ÇİBEL işçileri, bu haklı talepleri, 2 gündür yapılan iş bırakma eylemiyle ortaya koymuştur. Bu eylem bir uyarıdır, herkes üzerine düşen mesajı almalıdır. ÇİBEL işçileri olarak işvereni, toplu sözleşme masasında taleplerimizi karşılamaya davet ediyoruz. Aksi taktirde greve çıkacağımızı ilan ediyoruz." diye konuştu.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Çiğli halkının dikkatine

Değerli Çiğlililer,

İlçemiz genelinde 2 gündür alınmayan çöpler sabah saatleri itibariyle toplanmaya başlamıştır. Hemşehrilerimizi bilgilendirmek için yarın bu konuyla ilgili geniş bir açıklama yapacağım. Sendika ile 9 aydır sözleşme yapılmadığı ve toplu görüşme masasına oturulmadığı iddiası doğru değildir. Görüşmeler pandemi sürecinde cumhurbaşkanlığı kararıyla ertelenmiştir.

Belediyemiz ve sendika arasında 20 Ağustos 2020 tarihi itibariyle yeniden başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sona ermesine yasal olarak daha 47 gün varken bugün grev yapacaklarını açıklamışlardır.

Belediyelerin gelirlerindeki düşüşe rağmen en düşük maaş alan işçiye minimum yüzde 30 artış teklif edilmiştir.

ÇİBEL'de 860 işçinin bulunduğu öğrenildi. (AA- Haber Servisi)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir