MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiğli Tramvayı'nda 'imza' günü... Soyer: İzmir'i demir ağlarla örüyoruz!
Yerel Yönetimler
22 Aralık 2020 Salı 10:31

Çiğli Tramvayı'nda 'imza' günü... Soyer: İzmir'i demir ağlarla örüyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Çiğli tramvayının 2023 yılında hizmete gireceğini söyledi. Soyer pandemiye rağmen yatırımlardan vazgeçmediklerini ve taviz vermediklerini aktarırken yeni ulaşım projesinin İzmir’in refahını arttırmada kilometre taşı olacağını vurguladı. Soyer, “İzmir’i demir ağlarla örmeyi sürdürüyoruz” mesajını verdi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11 kilometre uzunluğunda yapılacak olan ve 14 istasyonun yer alacağı Çiğli tramvayının sözleşme töreninde konuştu. 2 yıllık sürede bitirilerek hizmete girmesi hedeflenen projeye dair bilgilendirme yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer açıklamalarda bulundu. Törende İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve bürokratlar da yer aldı.

Belediye Başkanı Soyer, “Bugün heyecanlı bir gün. Gerçekten İzmir için çok büyük bir heyecan taşıyoruz. İzmir ve Çiğli halkına söz verdiğimiz gibi yapım ihalesi sözleşmesini imzalamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

1 KİLOMETRELİK İZBAN HATTI DA YAPILACAK!
414 milyonluk bedel üzerinden yapılacak proje için konuşan Soyer, “Yer teslimi sonrasında çalışmalar başlıyor. 2 yıl içinde tamamlanmasını öngördüğümüz Çiğli tramvayı Karşıyaka devamı görünüyor 15 istasyondan oluşuyor. 500 metrelik bağlantı köprüsü inşa edilecek. Çevre yolu üzerinden geçecek. Yaya ve bisiklet yolları olacak. Geçmiş dönemde mülkiyet sorunundan dolayı yapılamayan 1 kilometre uzunluğundaki Ataşehir Mavşiehir İZBAN hattı da gerçekleşmiş olacak” açıklamasında bulundu.  

REFAHI ARTTIRMADA ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI OLACAK!
Soyer, “Başka bir ulaşım mümkün diyor ve kentimizde büyüyen sorunları çözmek için çağdaş bir ulaşım alternatifini hayata geçiyoruz. Bu vizyonla vatandaş için hesaplı, belediyemiz için verimli, doğa için sürdürülebilir bir ulaşım sistemini esas alıyoruz. İzmir tarihinin en büyük projesi Buca metrosu, yapımı devam eden Narlıdere metrosu, Karabağlar-Gaziemir metrosu, bugünkü Çiğli tramvayıyla İzmir’i demir ağlarla örmeyi sürdürüyoruz. Güvenli bir toplu taşımayı amaçlayan bu projelerimiz İzmir ulaşımını büyük ölçüde rahatlatmış olacak. Pandemi döneminde bile ne kadar zorlanırsak zorlanalım bu yatırımların hiçbirinden vazgeçmedik ve taviz vermeden devam edeceğiz. Yarattığımız yeni kaynaklarla İzmirlilerin gündeminde olan projeleri hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın ulaşım problemini çözmek ve engelsiz bir ulaşım konforu sağlayarak refahı hedefliyoruz. 2023’te hizmete girmesini hedeflediğimiz tramvayın İzmir’in refahını arttırmada önemli bir kilometre taşı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 



TRAMVAY HATTI 33.6 KİLOMETREYE ÇIKACAK 
2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018’de de 12,8 kilometrelik Konak hattının devreye girmesiyle tramvay İzmir’de toplu ulaşımın en önemli unsurlarından biri  oldu. Çiğli Tramvayı’nın da hizmete girmesi ile İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşacak.

ÇEVRE DOSTU
Kentteki karbon salımını azaltacak çevreci, hızlı ve konforlu ulaşım modeli, tramvayla birlikte daha da güçlendi. Büyükşehir Belediyesi'nin, kent içi ulaşımda fosil yakıt tüketimini en aza indirme hedefiyle ağırlık verdiği toplu taşıma yatırımları sayesinde her gün fazladan binlerce otomobilin trafiğe çıkarak havayı kirletmesi önleniyor. Her bir tramvay seferinde 3 otobüse sığacak kadar yolcu taşınabiliyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir