GERÇEKİZMİR - Çiğli Belediyesi Mart ayı meclis oturumu Belediye Başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında gerçekleşti.
Meclis toplantısında kritik kararlar alındı. Köyiçi ve Yakakent Mahallelerinde 50 hektarlık alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Revizyonu Planı Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli Mahallelerinde 166 hektarlık alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Revizyon Planı , Yenimahalle ve Ataşehir Mahallelerinde 330 hektarlık alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Revizyon Planları meclisten oy birliğiyle geçti.
Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı meclis üyelerinin hepsi, planlamalardan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler.
“SIFIR SORUN İLE MECLİSE GELDİ”
Planların meclisten geçmesi sonrası konuşan başkan Utku Gümrükçü, planların öneminin altını çizdi. Sıfıra yakın bir sorun ile planların meclise geldiğini ifade eden Gümrükçü, “Çiğli’nin sorunlarının çözüldü, ciddi sayıda vatandaşı ve aslında Köyiçi ile Çiğli’nin tamamını ilgilendiren bir çalışma. Çiğli 1992’de ilçe olmuş ve şu an kuruluşunun 30. Yılı, ve 30 yıldır bu imar sorunu kanayan yaraya dönüşmüş, kentin gelişmesinin önünde prangaya dönmüş ve 30 yıldır çözülememiş bu sorunlar çözüldüğün de… biz geldiğimiz de 2 iddiada bulunmuştuk. Birincisi Çiğli hızlı değişen bir kent, ve bu değişimi doğru yönetmek gerekiyor. İkincisi İzmir’in Kuzey kapısı olmasından dolayı ve artan nüfus nedeniyle geleceği planlamak hedefimiz vardı. Bu planlar Çiğli’nin planlanması amacıyla içinde bir çok öneriler bulunduran, sorunlara çözüm önerileri barındıran bir çalışmadır” dedi.
“TURİZM BÖLGESİ AYIRDIK”
“ Antik Kentimiz var, doğal güzelliklerimiz var, Gediz Deltamız var ve bunu tanıtmamız lazım diyoruz ama ben belediye başkanı olduğumda ilçede sadece 1 tane otel vardı” diyen Gümrükçü Çiğli’nin tanıtımı için insanların konaklayabileceği yerler gerektiğini, bu nedenle konaklama sorununu çözmek için turizm bölgesi ayırdıklarını ifade etti.
Çiğli’de hayata geçirilecek olan planlarla beraber yurtlarında yer alacağına dikkat çeken Gümrükçü, “Çiğli’ye şu an binin üzerinde öğrenci barındırabilecek yurt kazandıracağız. Hizmetlerimizi 10’nun üzerine çıkarıyor bu planlar, yurt, kreş, gibi birçok hizmeti kapsıyor. 200 dönümün üzerinde yeşil alanı da Çiğli halkına kazandırmış olacağız. Çiğli2nin 2 tane önemli sorunu ;bir denize ulaşmak iki Çiğli’de yeşil alan sayısının azlığı… Kentin içinde aktif yeşil alanı arttırmak bir zorunluluk ve boş alanlarımız var işte buraları orman, piknik alanı olarak Çiğli halkına kazandırmak çok ama çok önemli” diye konuştu.
ORTAK AKIL VURGUSU
Çalışmaların ortak akıl ile tamamlandığına vurgu yapan Gümrükçü, “Biz bu çalışmaları uzunca bir süredir vatandaşın katılımı ile yapmaya çalışıyoruz, anketler, toplantılar, görüşmeler gibi… Demokratik yollarla bu çalışmalarımızı yürütüyoruz, AK Parti Grubumuz ile de fikir alışverişi yaptık. Bu planlar kentin geleceği için büyük bir yolculuğun başlangıcıdır. Halkın da katılımıyla yüzde yüze yakın bir uzlaşıyla yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bu kararlar bir son değil değişim hareketinin başlangıcıdır, halkın fikirleri, düşünceleri alınacak ve demokratik bir şekilde sahada daha iyisini ve en yüksek uzlaşıyı arayarak kentin geleceğini tasarlamak için bir başlangıç yapıyoruz. Ben burada emeği geçen herkese gerçekten çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu kararların oy birliğiyle de geçmesi bizim için çok önemli çok ama çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Gümrükçü konuşmasını şöyle tamamladı; “Bugünden itibaren sahada vatandaş ile karar vermeye, planlarımızı onların istek ve dileklerine göre gerçekleştirmeye başlayacağız. Kent Konseyimiz de biz de Çiğli’nin dönüşüm startını bugünden itibaren veriyoruz. Katılımcı süreçleri yürütmek başarının ilk adımıdır diye düşünüyorum ve ben de bunu her zaman siyasi hayatımda da rehber edindim.”