MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiğli'de Fakir Baykurt Roman Ödülü'nde bu yıl kazanan çıkmadı
Yerel Yönetimler
23 Temmuz 2026 Perşembe 08:51

Çiğli'de Fakir Baykurt Roman Ödülü'nde bu yıl kazanan çıkmadı

Çiğli Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Fakir Baykurt Roman Ödülü'nde seçici kurul, yarışmaya katılan eserlerden hiçbirini ödüle layık görmedi. Karar oy birliğiyle alındı.

Çiğli Belediyesi tarafından, Türk edebiyatının unutulmaz isimlerinden Fakir Baykurt'un adını yaşatmak ve çağdaş Türk edebiyatına nitelikli eserler kazandırmak amacıyla bu yıl yedincisi düzenlenen Fakir Baykurt Roman Ödülü sonuçlandı.

16 Mart'ta başvuruları sona eren yarışma kapsamında eserler, Fakir Baykurt'un kızı Işık Baykurt, Yazar Öner Yağcı, Şair ve Yazar Hidayet Karakuş, Yazar Bahri Karaduman ile Yazar ve Eleştirmen Adnan Binyazardan oluşan Seçici Kurul tarafından titizlikle değerlendirildi.

Karar Oy Birliği İle Alındı

14 Temmuz 2026 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen Seçici Kurul toplantısında yapılan değerlendirme sonucunda, yarışmaya gönderilen eserlerden hiçbirinin ödül için yeterli puanı alamadığına karar verildi. Kurul, bu nedenle 2026 Fakir Baykurt Roman Ödülü'nün verilmemesini oy birliğiyle uygun buldu.

Çiğli Belediyesi, Fakir Baykurt'un edebi mirasını yaşatmayı ve yeni yazarları desteklemeyi sürdüreceğini belirtirken, yarışmaya eserleriyle katılan tüm yazarlara teşekkür etti. Belediye, önümüzdeki yıllarda da Fakir Baykurt Roman Ödülü'nü aynı titizlik ve saygınlık anlayışıyla düzenlemeye devam edeceğini vurguladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir