MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiğli'de öğrencilere sınav öncesi destek
Yerel Yönetimler
22 Mayıs 2026 Cuma 10:26

Çiğli'de öğrencilere sınav öncesi destek

Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi (ÇİBEM), LGS ve YKS öncesinde öğrencilere yönelik “Sınav Kaygısı Semineri” düzenledi. Uzman eğitmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde öğrencilere kaygıyı yönetme, odaklanma ve stres kontrolü konusunda destek verildi.

Çiğli Belediyesi tarafından ücretsiz eğitim desteği sunulan Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi (ÇİBEM), sınav maratonuna hazırlanan öğrencileri bu önemli süreçte de yalnız bırakmadı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde düzenlenen “Sınav Kaygısı Semineri” ile öğrencilerin hem akademik hem de psikolojik olarak sınava hazır hale gelmesi amaçlandı. Eğitimler, öğrencilerin daha verimli şekilde faydalanabilmesi için grup grup düzenlendi.

14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek LGS ile 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS öncesinde düzenlenen seminere 8’inci sınıf, 12’nci sınıf ve mezun öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Uzman eğitmenler tarafından verilen seminerde öğrencilerin sınav kaygısını doğru yönetebilmesi adına önemli bilgiler paylaşıldı.

Seminerde Kaygıyı Yönetme Teknikleri Anlatıldı

Seminer kapsamında öğrencilere nefes egzersizleri, zaman yönetimi, dikkat ve odaklanma teknikleri ile olumsuz düşünceleri rasyonel düşüncelerle değiştirme yöntemleri anlatıldı. Öğrencilerin sınav sürecinde yaşadığı stresin doğal olduğu vurgulanırken, bu kaygının doğru yöntemlerle kontrol altına alınabileceği ifade edildi.

Başkan Yıldız: “ Öğrencilerimizin Psikolojisini De Önemsiyoruz”

Öğrencilerin yalnızca akademik başarılarını değil; psikolojik dayanıklılıklarını da önemsediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Onu Emrah Yıldız,  “Gençlerimizin hayatındaki en önemli dönemeçlerden biri olan sınav sürecinde onların sadece akademik başarılarını değil, psikolojik iyi oluşlarını da önemsiyoruz. ÇİBEM aracılığıyla öğrencilerimize ücretsiz eğitim desteği sunarken, aynı zamanda motivasyonlarını artıracak çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Sınav kaygısı doğru yönetildiğinde başarıya engel değil, aksine motive edici bir unsur olabilir. Bu nedenle öğrencilerimizin kendilerine güvenmelerini, emeklerinin karşılığını alacaklarına inanmalarını istiyoruz. Çiğli Belediyesi olarak her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. LGS ve YKS’ye girecek tüm öğrencilerimize gönülden başarılar diliyorum. Sınav sürecinde gençlerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir