MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiğli'de tapu krizi: Başkan Arslan Sayıştay'ın o raporu için ne dedi?
Yerel Yönetimler
27 Ekim 2017 Cuma 09:40

Çiğli'de tapu krizi: Başkan Arslan Sayıştay'ın o raporu için ne dedi?

Çiğli Belediyesi’nin kendisine ait taşınmazlarda inşaat firmalarına kat karşılığı yaptırdığı iş yeri ve konutların teslim alınmadığını tespit eden Sayıştay, devir işlemlerinde usulsüzlük olduğunu raporladı. Başkan Arslan'dan açıklama geldi.

Çiğli Belediyesi’nde bitmek bilmeyen tapu çıkmazı, Sayıştay’ın son olağan denetim raporlarına da yansıdı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, yaptığı açıklamada 173 adet konut ve 8 adet işyerini gelecek yıl teslim alacaklarını belirterek, krizin büyük ölçüde çözüldüğünü kaydetti.

Ege Telgraf’tan Erman Şentürk’ün haberine göre İlçe belediyesinin geçtiğimiz yıla ilişkin mali işlemlerini ve hizmetlerini mercek altına alan Sayıştay’ın denetleme raporunda çarpıcı bulgulara rastlandı. Kurumun harcamalarıyla ilgili detaylı bir rapor hazırlayan Sayıştay Başkanlığı, yaptığı denetimlerde üç yıldır takibe aldığı kooperatif krizini bir kez daha gündeme taşıdı. Çiğli Belediyesi’nin kendisine ait taşınmazlarda inşaat firmalarına kat karşılığı yaptırdığı iş yeri ve konutların teslim alınmadığını tespit eden Sayıştay, devir işlemlerinde usulsüzlük olduğunu raporladı.

PEŞİNE DÜŞTÜ
Kayıp tapuların peşine düşen Sayıştay, belediyeye gönderdiği resmi yazıda, belediye meclisi kararına istinaden S.S. Şirintepe Konut Yapı Kooperatifi, S.S. Çiğli Çamlıkent Konut Yapı Kooperatifi, DBM Beton İnşaat gibi yüklenici firmalardan belediyenin hakkı olan gayrimenkullerin teslim edilmediğini kayıt altına aldı. 1998 yılına kadar uzanan devir ve sözleşme işlemleri inceleyen Sayıştay ayrıca, bu durum nedeniyle kamu zararı oluştuğunu ve kurumun gelir kaybı yaşadığını belirterek, belediyeden konuyla ilgili savunma istedi.

SAVUNMADA SUNDU
Çiğli Belediyesi, konuyla ilgili sunduğu detaylı savunma yazısında, yüklenici firmalarla imzalanan sözleşmelerin sürdüğünü aktardı. İmzalanan protokoller vasıtası ile yüklenici inşaat firmalarına süre uzatımı verildiğini, yükümlülüklerini yerine getirmeyen bazı firmalar karşısında ise yargı işlemlerinin başlatıldığı vurgulandı. Sorunun kendisinden kaynaklanmadığının altını çizen belediye yönetimi, firmaların yaşadığı ekonomik zorluklar, iflas ve tasfiye gibi süreçler nedeniyle inşaatların tamamlanamadığına dikkat çekti. İlçe belediyesi tarafından ayrıca, Sayıştay idaresinin son üç yılki raporlarına yansıyan bu durumla ilgili toplam 181 tapunun önümüzdeki süreçte teslim alınacağı ve gereken işlemlerin de yerine getirileceği bildirildi.

‘TESLİM ALACAĞIZ’
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, söz konusu yapım işlerinin ve imzalanan sözleşmelerin geçmiş dönemlerden bu yana sürdüğüne dikkat çekti ve “Kooperatiflerle ilgili bu süreç devam ediyor. Söz konusu konut ve işyerlerinin yapım işini üstlenen yüklenici firmalar bu inşaatları henüz tamamlamış değil. Dolayısı ile tapuları teslim almamız da şu an için mümkün değil. En son bu firmalara süre uzatımları verildi. Kasım 2018’de inşaatlar tamamlandığı takdirde tapularımızı da alacağız. Zaten bu konuyla ilgili bir dava süreci yaşadık. Ancak mahkeme bizleri suçsuz buldu ve sorunun bizden kaynaklanmadığı da ortaya çıktı. Bu durum daha önceki Sayıştay raporlarına da girmişti. Gelecek dönem bu sıkıntı tekrar etmeyecek ve tapu konusu çözüme kavuşmuş olacak” dedi. (Ege Telgraf)
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir