MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiğli'de türkü rüzgarı!
Yerel Yönetimler
12 Ocak 2026 Pazartesi 09:09

Çiğli'de türkü rüzgarı!

Çiğli Belediyesi bağlama kursiyerleri tarafından düzenlenen “Sazımız Elimizde, Türküler Dilimizde” etkinliği, Fakir Baykurt Salonu’nu dolduran izleyicilere Anadolu’nun dört bir yanından ezgilerle unutulmaz bir türkü gecesi yaşattı.

Çiğli Belediyesi bağlama kursiyerleri, “Sazımız Elimizde, Türküler Dilimizde” etkinliğiyle Fakir Baykurt Salonu’nu hınca hınç doldurdu. Salonun her köşesi türkülerin sıcak ezgileriyle yankılanırken, seyirciler hep bir ağızdan türkülerle sahnedeki coşkuya ortak oldu.

Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bağlama kursiyerleri, Türkiye’nin 7 bölgesinden seçtikleri türkülerle sahne aldı. Anadolu’nun farklı kültürlerini bir araya getiren bu performans, izleyicilere adeta bir müzik şöleni yaşattı. Çaldıkları bağlamalar ve söyledikleri türkülerle kursiyerler, hem ustalıklarını hem de müziğe olan tutkularını ortaya koydu.

Fakir Baykurt Salonu Anadolu Ezgileriyle Dolu Dolup Taştı

 Yaklaşık 2,5 saat süren konser, dinleyicilerden tam not aldı. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte seyirciler, kimi zaman hüzünlü ezgilerle duygulandı, kimi zaman hareketli türkülerle coştu. Etkinliğe Çiğli Belediyesi bürokratları, Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe kadın ve gençlik kolları, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 “Çiğli’de Kültür ve Sanatın Işığını Daha da Büyüteceğiz”

Kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Konserimizde kültürümüzün, köklerimizin ve ortak değerlerimizin yeniden hayat bulduğuna tanıklık ettik. Kursiyerlerimiz, bağlamalarıyla ve sesleriyle bizlere Anadolu’nun ruhunu taşıdı. Çiğli’de kültür ve sanatın ışığını daha da büyütmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Belediyemizin açtığı bağlama, gitar, resim, tiyatro ve drama kursları sayesinde yüzlerce hemşehrimiz sanatla buluşuyor. Biz biliyoruz ki sanatın birleştirici gücü, toplumumuzu daha güçlü ve daha umutlu kılacaktır.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir