MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çıray açıkladı: İYİ Parti'nin İzmir listesinde hangi kriterlere dikkat edilecek?
Politika
28 Nisan 2018 Cumartesi 12:15

Çıray açıkladı: İYİ Parti'nin İzmir listesinde hangi kriterlere dikkat edilecek?

Aday adayı başvurusu akınının yaşandığı İYİ Parti’de gözler aday listelerinde... Aday listeleri için kurulan komisyonda yer alan ve İzmir dahil 20 ilden sorumlu olan İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Çıray, İzmir listesi oluştururken dikkat edilecek hususları Gerçekizmir’le paylaştı.

GERÇEKİZMİR - Türkiye 24 Haziran’daki seçime kilitlendi.

İlk kez bir seçime katılacak olan İYİ Parti’de Cumhurbaşkanı adayı partinin Genel Başkanı Meral Akşener olacak. 

Partiye milletvekilli aday adaylığı başvurusu akını yaşanırken, İYİ Parti Genel Merkezi aday listelerine yönelik geniş çaplı değerlendirmeyi yapmak adına 7 kişilik komisyon kurdu.

Komisyon içinde il plaka numaralarına göre sınıflandırma yapılırken İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray İzmir dahil 20 ilden sorumlu oldu.

Partide gözler aday adaylık başvurusunun ciddi derecede yaşandığı İzmir listesinde.

Gerçekizmir’e konuşan Çıray, İzmir’de aday listeleri oluşturulurken dikkat edilecek noktaları paylaştı.

KİM BİR OY FAZLA GETİRECEKSE…
Adayların sahip olması gereken genel kriterlerinin dışında farklı durumların listeleri oluştururken etkili olacağının altını çizen Çıray şunları söyledi: Aday adaylarının hayat hikayeleri etkili olacak. En önemlisi yapacağımız araştırmada İzmirlilerin isteklerini dikkate alacağız. Türkiye’nin şuanda duygusal davranmaya hakkı yok. İYİ Parti’ye kim bir oy fazla getirecekse o arkadaşlar daha şanslı olacaklar. İşimizin zor olduğunu biliyorum. Aday adaylarına baktığımda hepsi birbirinden değerli vatansever insanlar. Komisyonda yaptığımız değerlendirmeler daha sonrada partinin yetkili kurulları tarafından son karar haline getirilecek...

KİMSENİN KÜSECEĞİNE İNANMIYORUM
Aday adaylarına İYİ Parti’ye gösterdikleri teveccüh nedeniyle teşekkür eden Çıray, listelerde yer alamayan aday adaylarının kesinlikle küsmemesi gerektiğini ifade etti.

Çıray, “Aday adaylarına partimizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Her birisi birbirinden değerli. Fiziki sayı belli. Bunun dışında kalan arkadaşların değersiz olduğu anlamına gelmez. Kimsenin küseceğine inanmıyorum. Çünkü İYİ Parti vatanseverlerin partisidir” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir