MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çıray’dan ‘AK Parti ile İYİ Parti'den İzmir anlaşması’ iddiası!
Politika
20 Ekim 2023 Cuma 14:11

Çıray’dan ‘AK Parti ile İYİ Parti'den İzmir anlaşması’ iddiası!

İYİ Parti’den istifa eden İzmir Eski Milletvekili Çıray katıldığı programda , “Ciddiye aldığım bir kaynağım beni arayarak söyledi, ‘İYİ Parti’yle AK Parti arasında İYİ Parti’nin Türkiye’nin her yerinde aday çıkarması şartıyla AK Parti’nin İzmir’de aday çıkarmaması tartışılıyor’ dedi” ifadelerini kullandı. Öte yandan Çıray ayrıca İYİ Partili bir vekilin İzmir’de bir STK başkanına da ‘İster AK Parti ister bizden aday ol, seni destekleyeceğiz’ dediğini söyledi.

GERÇEKİZMİR – İYİ Parti’den istifa eden İzmir Eski Milletvekili Aytun Çıray, Gazeteci Nevşin Mengü'nün YouTube kanalında konuk olduğu programda, 'çok güvendiği bir kaynağı' olduğunu belirterek eski partisiyle AK Parti'nin yerel seçimler için anlaşma yaptığı iddiasını duyurdu. 

"ÇOK CİDDİYE ALDIĞIM BİR KAYNAK SÖYLEDİ, TEK ŞART VAR"
Çıray programda çarpıcı iddiayla ilgili konuştuğu bölümde, “Benim duyumuma göre, ciddiye aldığım bir kaynağım beni arayarak söyledi, ‘İYİ Parti’yle AK Parti arasında İYİ Parti’nin Türkiye’nin her yerinde aday çıkarması şartıyla AK Parti’nin İzmir’de aday çıkarmaması tartışılıyor’ dedi” ifadelerini kullandı. 

‘BİR STK BAŞKANINA TEKLİF’ İDDİASI! 
Çıray şöyle konuştu:  İYİ Parti'nin istediği gibi davranma hakkına kimse bir şey diyemez ama Türkiye çapında aday çıkarmaları en çok CHP'ye zarar verecektir. Çok güçlü bir liderlik sergiliyorsanız sizin vaadiniz ittifakla seçim kazanmak olmamalı. Bu aşamadan sonra kurulacak ittifak da işe yaramaz. Meral Hanım, 'kazanacak aday' sürecine benzer bir süreç yürüttü. CHP, örseleniyor. İYİ Partili bir milletvekili tarafından HDP'ye, PKK'ya yakın olmakla yorumlandı. Bir başka İYİ Parti Milletvekili, ‘Biz MHP ve AKP ile ittifak yapmalıyız’ dedi.  Bunlara hiç kimsenin ses çıkardığı yok. Ben biliyorum İYİ Partili bir milletvekili İzmir’de bir STK’nın başkanına gidip başka şeyler teklif etti. 'İster AKP'den ister bizden aday ol, destek vereceğiz' dedi. Bütün bunların şunun için söylüyorum. Bir süreç yürüyor ve muhalefet açısından iyi bir süreç yürümüyor. Bunun üzgünlüğüyle söylüyorum. Muhalefetin seçime giderken kendi içindeki açıklaması Tayyip Bey'i kurtarıyor. Ankara, İstanbul'u muhalefet alır. Bilinçli CHP seçmeni ve İYİ Parti seçmeni, İstanbul'da Ankara'da CHP'ye oy verir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir