MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çıray'dan 'Zafer Partisi'nden adaylık ve CHP'ye dönüş' iddialarına yanıt!
Politika
27 Ekim 2023 Cuma 09:24

Çıray'dan 'Zafer Partisi'nden adaylık ve CHP'ye dönüş' iddialarına yanıt!

İstifa ettikten sonra İYİ Parti’ye sert eleştirilerde bulunan Çıray’ın ‘AK Parti, İYİ Parti ile anlaştı, İzmir’de aday çıkarmayacak’ iddiası çok konuşulurken İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlale’nin kendisine yönelen eleştirilerine, “Benim İYİ Parti’de bir tane muhatabım var, o da Akşener’’ yanıtını verdi. Çıray ‘Zafer Partisi’nden adaylık ve CHP’ye dönüş’ iddiaları ile ilgili de net mesajlar verdi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından istifa ederek partisine sert eleştiriler yönelten Eski İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz gün Zafer Partisi Genel Başkan’ı Ümit Özdağ’ı makamında ziyaret eden Çıray, kulislerde konuşulan Zafer Partisi rozeti takarak partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı, yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’ne(CHP) katılacağı iddialarına yanıt verirken İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale’ye de sert çıktı.

"İYİ PARTİ’DE BİR TANE MUHATABIM VAR!"
Çıray ‘AK Parti ve İYİ Parti İzmir için anlaştı. AK Parti aday çıkarmayacak’ iddiasını dile getirmiş ve gündemi belirlemişti.

Çıray’ın açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlale, ‘’Zihinleri bulandırarak gündemi meşgul etmekle nam salmış birine cevap vermeye bile gerek yok ama ben yine de kısa bir açıklama yapayım. Aytun Çıray böyle bir iddia var diyerek hiçbir zaman gerçekleşmeyecek temennisinin bir kaynağı varmış gibi gösteriyor. Böyle bir iddia da yok, böyle bir konu da yok. Defalarca söylediğimiz üzere AK Parti ile bir anlaşma yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız. Sayın Çıray'ın aday olma hırsı ve öfkesi aklının ötesine geçmiş belli ki’’ açıklamasını yapmıştı. 

Çıray, Özlale’nin sözlerini, ‘’Benim İYİ Parti’de bir tane muhatabım var. O da Meral Hanım (Akşener) o bir şey derse cevap veririm’ şeklinde yanıtladı.  

‘ZAFER PARTİSİ VE BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI’ İDDİALARINA YANIT!
Çıray, Zafer Partisi’ne katılacağı ve partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yönündeki iddialar için, ‘’Zafer Partisi’ne geçeceğim ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağım kesinlikle yalan. Görüşmede genel olarak Türkiye siyaseti hakkında konuştuk Sayın Özdağ ile’’ yanıtını verdi.

‘’ÖZDAĞ İLE SİYASET ARKADAŞIYIZ’’
Özdağ ile konuşmasına dair detayları paylaşan Çıray, ‘’Sayın Özdağ ile birlikte İYİ Parti’nin kurucusuyuz biz. İlk kurucu başkanlık divanında birlikte yer aldık. Bir siyaset arkadaşlığımız var. Atatürk ilkeleri konusunda da ortaklığımız var. Ülkenin gidişatından endişeliyiz. Siyaset arkadaşı olarak bütün bunları konuştuk. Dış politikadaki aksaklıklar, Filistin meselesi… Karşılıklı görüş alışverişi yaptığımız bu. Ben sadece Ümit Bey(Özdağ) ile yapmıyorum. Kamuoyuna yansımamış birçok önemli siyasi ile bu tür oturup görüş alışverişi yapıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘’İYİ PARTİ’NİN HATALARI YÜZÜNDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMADIM!’’
Çıray gelecekteki siyasi yol haritası hakkındaki soruya ise, ‘’CHP’nin manevi üyesiyim diye bitirmiştim istifa mektubumu. İYİ Parti’nin yaptığı hataları söylüyorum. Ben hataları seçimler bittikten sonra söylüyor değilim. Seçimlerden önce ilk defa harekete geçen ve ilk defa sırf bu yüzden milletvekili adayı olmayan tek siyasetçiyim ben. Kemal Bey seçilsin başka türlü davranayım, seçilmesin başka türlü davranayım diyen bir insan değilim. Bu söylediğim söz de CHP’nin ölünceye kadar manevi üyesiyim sözü de bugüne ait değil. Ta 2017’de söylenmiş bir söz. CHP’den ayrılış mektubumun içinde olan, gizli olmayan bir şey. Şu anda ben bağımsızım bu halimle Türkiye’de seçmen nezdinde çok daha etkili bir konum kazandım’’ yanıtını verdi.

CHP’YE DÖNÜŞ SORUSUNA YANIT!
‘Manevi üyelik dışında CHP’ye maddi olarak dönüşünüz olacak mı?’ sorusunu yanıtlayan Çıray, ‘’Siyasette 24 saat çok uzun zamandır lafı vardır meşhur biliyorsunuz. Bakalım daha görelim, daha çok sular geçer köprünün altından. Süreçleri izliyorum sadece’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir