MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çıray'dan ittifak mesajları: 'Rejim' çıkışı, ilçeler ve Büyükşehir adayı profili!
Politika
13 Aralık 2018 Perşembe 12:33

Çıray'dan ittifak mesajları: 'Rejim' çıkışı, ilçeler ve Büyükşehir adayı profili!

İYİ Parti ve CHP ülke genelinde yerel seçimler için ittifak yapma kararı alırken, her iki partiden de milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yapmış olan Aytun Çıray’dan değerlendirme geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Çıray ittifakın İzmir ayağına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

GERÇEKİZMİR - Türkiye yüzünü 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevirirken, 24 Haziran’da yapılan Genel Seçimlerde olduğu gibi AK Parti ile MHP’nin ardından CHP ile İYİ Parti de sandık uzlaşısı sağladı. 

Alınan karar kapsamında İYİ Parti İzmir, İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay, Eskişehir, Antalya, Bursa ve Adana'da, CHP de Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep'te aday çıkarmayacak. 

CHP ile İYİ Parti’nin ittifak kararının ardından İzmir cephesinde peş peşe değerlendirmeler geliyor. 

Son olarak Gerçekizmir’e konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray önemli açıklamalarda bulundu. 

YENİ REJİMİN YARATTIĞI MECBURİYET
Çıray CHP ile çeşitli kentlerle ilgili alınan ittifak kararı ile ilgili şunları söyledi: Yapılan işbirliği yeni rejimin yarattığı mecburiyetlerden bir tanesi... Adına başkanlık sistemi denilen bu yeni rejimde partilerin karşılıklı olarak işbirliği ya da ittifak yapmalarını zorunlu kılıyor. Bir tek oyun bile gitmesi rakibe yarıyor. Bu nedenle gelecekte parlamenter sistemi hedefleyen partiler millet için böyle bir çalışmaya girdiler. Memleket için demokrasi için hayırlı olacaktır.”

İZMİR’DE DOĞAL OLAN BUYDU
İzmir’de İYİ Parti’nin CHP’nin Büyükşehir Adayını desteklemesine yönelik kararı “İzmir’de doğal olan buydu” diye değerlendiren Çıray, “İzmir’de CHP’nin oy oranı İYİ Parti’nin çok üstündeydi. Zaten İzmir hep söylediğim gibi demokrasinin yüksek medeniyetin şehri... İzmir seçmeni zaten kendisi bir işbirliği yapacaktı. Partiler bunu görünür kıldı” dedi.

İLÇELERİ KONUŞMADIK
Çıray “İzmir’de ilçelerde ittifak olacak mı?” sorusuna, “İzmir’de ilçelerle ilgili detayları konuşmadık. Detaylar konusunda partimiz adına Koray Aydın ve Cihan Paçacı çalışmaları yürütecek” dedi.

KILIÇDAROĞLU HER İKİ TABANI DA TANIYOR
Çıray, CHP’nin göstereceği Büyükşehir Adayı noktasında beklentisini açıkladı. Çıray, “Kemal Kılıçdaroğlu her iki tabanı çok iyi yakından tanıyor. Bu iki tabanın ortak paydası Atatürk ilkelerine ve kurucu değerlere bağlı olmak. Bu temel ilke doğrultusunda aynı zamanda merkez ve merkez sağ seçmene de çok yabancı olmayacak bir ismi atayacağını umuyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir