MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çıray'ın istifasına CHP İzmir'den ilk tepkiler: Kim/ne dedi?
Politika
23 Ekim 2017 Pazartesi 16:59

Çıray'ın istifasına CHP İzmir'den ilk tepkiler: Kim/ne dedi?

CHP Genel Sekreteri Sındır, İl Başkanı Güven ve İzmir Milletvekilleri Çıray’ın partiden istifa ederek ‘yeni parti’ye katılma kararını yorumladı.

GERÇEKİZMİR – İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın 2011 yılından bu yana siyaset yaptığı CHP’den istifa kararı alarak Meral Akşener önderliğinde kurulacak yeni partiye katılma kararı gündemde bomba etkisi yarattı.

Çıray'ın istifası sonrası CHP İzmir Örgütü'nden çarpıcı tepkiler geldi. CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İl Başkanı Asuman Ali Güven ve İzmir Milletvekilleri kararı değerlendirdi. 


"ÜZMÜŞTÜR, EN ÇOK DA KIRMIŞTIR"
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çıray'ın kararını, "Herkesin malumu yeni bir siyasi partinin oluşum sürecini yaşıyoruz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  kurduğu CHP her gün daha da güçlenerek ülkemizi karanlığa giden süreçten çıkartıp aydınlığa yönlendirme mücadelesini sürdürüyor. Bu mücadelede kimi zaman aramızdan ayrılanlar olabilir. Sayın Aytun Çıray, İzmir’den kontenjan vekil olarak Genel Başkanın ve MYK’nın takdiriyle vekil olmuştu. Bu nedenle ayrılması hepimizi üzmüştür en çok da kırmıştır. Siyasi geçmişiyle birikimiyle saygı duyduğum bir kişiliktir ancak dilerdik ki iktidara yürüdüğümüz bu mücadelede CHP’nin saflarında mücadeleye devam etsin. Şahsi bir karar istifası. Bundan sonra kendi yoluna gidecektir. CHP bu tür ayrılıklarla asla zarar görmez" sözleriyle yorumladı. 

KAYIP DEĞİL
Kararın ardından CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven’den de bir açıklama geldi.

CHP İl Başkanı Güven, “Bizim için sürpriz olmadı. Bir süredir il örgütünün çalışmalarına gelip gitmiyordu. Ben Sayın Çıray’ın istifasını kişisel kariyer planlaması olarak görüyorum. CHP adına bir kayıp değil…” dedi.



ÇOK SÜRPRİZ OLMADI 
CHP İzmir Milletvekil Tacettin Bayır, "Çok sürpriz olmadı. Demokrat Parti’den gelmişti. Bana göre CHP için büyük kayıp değil. Tabanda karşılığı yoktu. İki buçuk defa kontenjan oldu. Bir üçüncü kontenjanın kendisine verilmeyeceğini biliyordu. CHP’de siyaset yapsaydı önseçime girecekti. O nedenle kendi yolunu açtı diye düşünüyorum" diye konuştu. 



AYNI DAMARDA İKİ FARKLI KAN GRUBU BULUNMAZ 
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise "Aynı damarda iki farklı kan gurubu bulunmaz. Ya o damarda akan kan değerlerine uygun olacaksın, ya da aynı damarda iki ayrı kanı taşırsan bu dünyadan ayrılacaksın. Önseçimden çıkan vekiller kendilerine oy veren üyeden sorumludur. Aytun Bey’in sorumluluğunu şahsen ben üstlenmiyorum. O’nu kontenjan olarak gösterenlerin değerlendirmesi benim için daha doğru olacaktır" dedi.  



YAKINLIĞINDAN ZAMAN ZAMAN BAHSEDİYORDU... 
Bir diğer CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da "AKP’yi eleştirip CHP’den istifa etmiş. Benim için sürpriz olmadı. Meral Hanım’la yakınlığından zaman zaman bahsediyordu. İstifası siyasi bir karar eleştirmem doğru olmaz. Ancak CHP’nin oylarıyla parlamentoya seçildi. Dolayısıyla ona oy veren seçmenlerin iradesi parlamentoya yansımayacak" açıklamasını yaptı. 


"DEMEK Kİ..."
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay karara üzüldüğünün altını çizerek, “Üzüldüm, çok üzüldüm. Demek ki bizim sağdan siyasetçi almaya değil, sağa güven vermeye ihtiyacımız var. Her şeye karşın, Türkiye için hayırlı olsun” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 medeni erdem dernek başkanı
 24 Ekim 2017 Salı 19:34
Bizler izmir genelinde 62 dernek birleşerek platform kurduk. Bizim kontenjan adayımız vardı ama ne yazıkki aytur çırayı gösterdiler olacağı buydu halkın içinde olmayan tepeden getirilen şahısların ne yapacakları belli olmuyor çünkü halka karşı sorumlu değiller aslında milletvekilliğinde istifa etmesi lazımdı
 Berrin Gürçay Dilekci
 23 Ekim 2017 Pazartesi 18:05
Genel merkez uzun süredir sagcilardan medet umdu ama bu politikanın yanlış olduğunu kabul ettiremedik. Ankara için hala Mansur Yavaş in adı geçiyor. Bizde o kadar büyük değerler var ki ama görmek istemiyoruz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir