MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çocuklu aileler için İzmir etkinlik rehberi!
Kültür-Sanat
14 Ekim 2024 Pazartesi 18:52

Çocuklu aileler için İzmir etkinlik rehberi!

İzmir'de çocuklu aileler için birçok etkinlik alternatifi bulunuyor. İşte çocuklu ailelerin İzmir'de kentin çeşitli yerlerinde gidebileceği ve yapabileceği çeşitli etkinliklerin listesi haberimizde...

GERÇEKİZMİR - İzmir'de çocuklu aileler için birçok etkinlik alternatifi bulunuyor. 

İşte çocuklu ailelerin İzmir'de kentin çeşitli yerlerinde gidebileceği ve yapabileceği çeşitli etkinlikler...

Lunapark

Kültürpark’ta yer alan ve İzmir Enternasyonel Fuarı’nın simgelerinden olan lunapark, 1975 yılından beri yediden yetmişe her yaş grubundaki insanın eğlence yeri! Hemen hemen her çocuğun gözdesi olan lunapark, ailece keyifli zaman geçirmek isteyenler için listemizin ilk sırasında.

Çiğli Doğal Yaşam Parkı

425 bin metre kare alan üzerinde 120’den fazla türde 1200’ü aşkın hayvanı bünyesinde barındıran İzmir Doğal Yaşam Parkı, çocukların gözde yerlerinden. Doğal Yaşam Parkı, Avrupa Hayvanat Bahçeleri Akvaryumları Birliği’nin (EAZA) tam üyesi. EAZA üyeleri ekosistem ve habitat korumalarında aktif görev alıyor.

Doğal Yaşam Parkı’nda kuğular, ördekler, su kuşları, mirket ve yer sincabı, gine domuzları-pelikanlar, zürafalar, zebralar, su aygırları, develer, yılanlar, timsahlar, pumalar, aslanlar vb. daha birçok hayvan çeşitliliği olduğundan dolayı İzmir’de çocukla yapılabilecek en kapsamlı aktiviteler arasında yer alıyor.

Tay Park

Tay Park, çocukların vakit geçirebilmesi için oldukça etkili bir alan. Burada çocuklar midillilere, Kamerun koyunlarına, cüce keçi, güvercin ve tavuklara dokunmanın yanı sıra aynı zamanda ata binme fırsatı da buluyor. Ayrıca Tay Park’da otizimli çocuklar için haftanın dört günü uzmanlar eşliğinde ata binme etkinlikleri düzenleniyor.

Tay Park’a Alaybey-Ataşehir tramvayanın Mavişehir durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Torbalı Erdoğan Özgörkey Otomobil Müzesi (Key Museum):

Key Museum, Özgörkey ailesinin sahip olduğu otomobil koleksiyonunun 2015 yılında müze olarak ziyarete açılmasıyla ortaya çıktı. Torbalı’da bulunan bu müze Türkiye’nin en büyük otomobil müzesi ünvanına sahip. Otomobil Müzesi’nde Türkiye’nin yanı sıra dünyanın her yerinden 2001 yılından beri bir araya getirilen parçalarla farklı koleksiyonlar sergileniyor. Bu koleksiyonlar çocuklarınızın yanı sıra sizin de oldukça ilginizi çekecek.

Uzay Kampı Türkiye:

Uzay Kampı Türkiye 7-15 yaş grubundaki öğrencileri bilim ve teknoloji alanlarında bilgilendirip, uygulamalı eğitimlerle takım çalışması, zaman yönetimi, liderlik gibi alanlarda bireysel gelişimlerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Talebe göre yetişkinlere yönelik şirket gelişimi ve motivasyon programları da oluşturulabilmektedir. Türkiye'nin astronomi, uzay bilimleri ve teknolojileri alanında eğitim veren ilk ve tek eğitim merkezidir.

Kamp İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Ege Serbest Bölgesi'nde kurulu bulunmaktadır. 

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi:

Dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan 2004’te bu müzenin temelini attı. Müzede sanatçının dünyanın birçok yerinden getirdiği oyuncaklar ve çeşitli yarışmalarda derece kazanan çocukların yaptığı eserler sergileniyor. Temelini Ümran Baradan’ın oluşturduğu Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni 2010 yılında Konak Belediyesi devraldı ve Sunay Akın’ın konsept danışmanlığı eşliğinde bu müzeyi zenginleştirdi.

Mask Müzesi:

Konak Belediyesine ait bu kompleks, Türkiye’nin ilk Mask müzesi ünvanına sahip. Bu müzenin kapıları 2011’den beri ziyaretçilere açık olup o yıldan beri çocuk ziyaretçilerin uğrak yeri konumunda.

Müzeyi ziyarete gittiğinizde; Ritüel Masklar, Tiyatro Maskları, Anadolu Maskları, İz Bırakanlar ve Ölüm Maskları olmak üzere 5 farklı kategoride 300’ü aşkın maskla karşılaşırsınız. Müzede ayrıca çocuklarınızın kendilerini geliştirebilmeleri için mask atölyeleri de düzenleniyor. Konak Belediyesi Mask Müzesi, Alsancak’ta levanten kültürüne uygun inşa edilen tarihi bir binada faaliyet gösteriyor.

Bornova Aşık Veysel Buz Sporları Salonu:

Bornova Aşık Veysel Buz Sporları Salonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında açıldı. Gençlerden ziyade çocukların da oldukça ilgisini çeken bu salonda 13 yaşından küçüklerin velilerinin izni olmadan piste girişine izin verilmiyor. Buz pisti eylül ayından haziran ayına kadar hizmet veriyor.

Konak Belediyesi İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi:

Bu müze İzmir’in ve Türkiye’nin görsel anlamdaki mizahi birikimini halkla buluşturmak amacıyla kuruldu. Dünyaca ünlü karikatüristlerimizden Güngör Kabakçıoğlu, Eflatun Nuri Erkoç, Niyazi Yoltaş gibi isimlerin karikatürleri bulunurken aynı zamanda koleksiyonda karikatür konulu dergi ve kitaplar da yer alıyor. Müzede aynı zamanda düzenli olarak ulusal ve uluslararası sergiler açıldığından burayı “yaşayan müze” olarak da tanımlamamız mümkün.

Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi:

Eylül 2017’de ziyarete açılan müze, çocukları eğitim ve bilimle buluşturan önemli duraklardan biri. Müzede dev dinazorların ve farklı hayvanların replikaları bulunurken aynı zamanda paleontoloji sergisi, entomoloji sergisi, inşaat adası ve bilim adasının yanı sıra dostluk, yardımseverlik, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi değerlerin anlatıldığı sergi alanları da mevcut.

Balçova Teleferik:

İzmir Körfezi’ne kuşbakışı bakmak isteyenlerin aklına gelmesi gereken yerlerden biri, Balçova Teleferik Tesisleri! Bu tesis İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin karşısında yer alıyor. Orada sizi bekleyen sekiz kişilik teleferikler, İzmir Körfezi manzaralı bir yolculuk eşliğinde sizi Atatepe’ye ulaştırıyor.

Atatepe’de doğayla iç içe yer alan seyir terasları, kafeteryalar, ve çocuk oyun alanları sizi bekliyor. Balçova’da teleferiğe binmek çocukla yapılabilecek heyecanlı aktivitelerin arasında!

Her gün 10.00 ile 23.00 saatleri arasında hizmet veren Teleferik Tesisleri’nde 5 yaşından küçük çocuklar için teleferik ücretsiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir