MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çöplükte çıktı, ormana sıçradı: Yangın paniği!
Güncel
5 Ekim 2024 Cumartesi 13:25

Çöplükte çıktı, ormana sıçradı: Yangın paniği!

İzmir'in Foça ilçesinde çöplükte çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmediğini belirten Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, yangının kısmen kontrol altına alındığını duyurdu.

Yenifoça Mahallesi'ndeki çöplük alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevler rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 9 uçak, 7 helikopter, 30 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 dozer ve 8 yer ekibi ile itfaiye sevk edildi.

Tedbir amacıyla Yedi Önder Sitesi'ndeki 32 hanede yaşayanlar tahliye edildi.

BÜYÜKŞEHİR ALARMDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler Foça’da ormana sıçrayan yangının yerleşim yerlerine yaklaşmaması için müdahaleyi sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri Yeni Foça Akdağ mevkisinde öğlen saatlerinde başlayan yangına müdahaleyi sürdürüyor. Ormanlık bölgeye sıçrayan yangının büyümemesi adına hızlı bir şekilde sahaya inen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 12 arazöz, 10 su tankeri, 1 dozer ile mesai harcıyor. Orman Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinden gelen ekip ve araç desteği ile yangının yerleşim birimlerine sıçramaması için çaba harcanıyor. 

Ekipler yangına müdahale ediyor. 

KISMEN KONTROL ALTINDA

İzmir'in Foça ilçesinde çöplükten çıkıp, ormana sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangının şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmediğini belirten Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi. (DHA,AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir