MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumartesi Anneleri'ne meclisten selam!
Politika
31 Mayıs 2024 Cuma 13:28

Cumartesi Anneleri'ne meclisten selam!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada 29 yıldır bir araya gelerek yakınlarını arayan cumartesi annelerini selamladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda grup önerileri görüşülürken Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, konuşması sırasında hem eylemlerinin 1000’inci haftasında olan Cumartesi annelerini hem de Gezi tutuklularını selamlayarak şunları söyledi:

Geçen cumartesi günü, dünyanın en büyük, en insani, en uzun sivil direnişinin 1000. Haftasıydı. Tek bir istekleri var. Ölü ya da diri zorla kaybedilen yakınlarının bulunması ve faillerinin cezalandırılması.

Neyse ki, 1000’inci haftada insanların kayıp yakınlarını arayıp anmalarına yarım saatte olsa izin verildi.

Bu sorun çözülmediği sürece ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçmeye devam edecektir.

Bu vesileyle, kaybolan oğulları, kızları ve yakınları için tam 29 yıldır bir araya gelen bütün anneleri, bütün kayıp yakınlarını yürekten selamlıyorum.

Aynı şekilde dün; Zorbalığa ve haksızlığa karşı, kardeşliğin, paylaşmanın ve dayanışmanın adı olan Gezi Direnişinin de 11’inci yıldönümüydü.

Bitmeyecek bir öykü olan Gezi’de yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor, haksız yere cezaevinde tutulan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Osman Kavala ve ismini sayamadığım tüm tutuklulara özgürlük diliyorum, selam olsun diyorum.

Biliyoruz ki, biraz sonra DEM Parti’nin Gezi ile ilgili araştırma önergesi de reddedilecek. Ama yine biliyoruz ki, ne yaparsanız yapın, “Gezi” bu ülkenin onuru olmaya devam edecek.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir