MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İmam Buhari Nişanı
Politika
10 Kasım 2022 Perşembe 18:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İmam Buhari Nişanı

Özbekistan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İmam Buhari nişanı takdim edildi. Özbekistan'ın üst düzey nişanı takdim edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Büyük bir onurla taşıyacağım yüksek düzeyli İmam Buhari nişanını almaktan duyduğum onuru tekrar ifade ediyorum ve tüm Özbek kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Özbekistan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İmam Buhari nişanı takdim edildi.

Semerkant Kongre Merkezi’nde Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı Takdim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törendeki konuşmasından öne çıkanlar: 

İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması İslam dünyasına da büyük bir mesaj olacaktır. Bugün zaten bir heyet Taşkent'e gelerek çalışmalar yaptılar. Mirziyoyev'e nişan vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum.

Öğrencilik yıllarımızda özellikle İmam Buhari'yi Sahihi Buhari isimli hadis eseri ile tanıdık. Bizim için en önemli kaynaktı. Herhangi bir hadis arayacaksak önce Buhari'nin eserine bakardık. Aziz kardeşim burada böyle bir üniversiteyi kurduğu zaman burası çok ciddi bir ilmi merkez ve çekim alanı olacaktır.

Büyük bir onurla taşıyacağım yüksek düzeyli İmam Buhari nişanını almaktan duyduğum onuru tekrar ifade ediyorum ve tüm Özbek kardeşlerime teşekkür ediyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir