MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti başladı
Güncel
22 Eylül 2024 Pazar 23:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Eylül Salı günü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap edecek. Erdoğan'ın ilk durağı Türkevi oldu. Daha sonra TÜRGEV ve Ensar Vakfının birlikte kurdukları TURKEN Foundation'ı ziyaret eden Erdoğan, tekrar Türkevi'ne geçerek temaslarına başladı. Erdoğan ilk olarak Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine geldi.

Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında BM 79. Genel Kuruluna katılacak ve bazı temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Türkevi girişinde kendilerini bekleyen kalabalık tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlara doğru yürüyen Erdoğan çifti, bir süre burada sohbet etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan beraberlerindeki heyetle Türkevi'ne girdi.

Erdoğan, Türkevi'nden çıkarak TURKEN Foundation'a geçti.

Eşi Emine Erdoğan'la burayı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Türkevi'ne geçti.

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli temaslarda da bulunacak.

ARNAVUTLUK BAŞBAKANI RAMA İLE GÖRÜŞTÜ
Erdoğan ilk olarak Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı kabul etti. 

Türkevi'nde Erdoğan'ın Rama'yı kabulü, basına kapalı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkevi'nde gerçekleşen kabulde Türkiye ile Arnavutluk ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ikili ilişkileri her alanda daha da geliştirmek için çalışmaya devam edileceğini belirtti. Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların bölgesel ve küresel barışa zarar verdiğini, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine artık bir dur denmesinin gerektiğini, bunun için dünya devletlerinin hep birlikte barış odaklı hareket etmesi halinde İsrail’in durmaya mecbur kalacağını kaydetti.

Temaslarını sürdürecek olan Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandır Vuçiç ile görüşecek. Birleşmiş Milletler'deki hitabının ardından çok sayıda devlet lideri ile bir araya gelecek. 

Erdoğan'ın ziyaretinin son gününde ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden'ın heyet başkanları ve eşleri onuruna verilecek resepsiyona katılması bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir