MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'tan Ukrayna diplomasisi
Politika
5 Nisan 2022 Salı 17:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'tan Ukrayna diplomasisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Kişida, Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ve Macaristan Başbakanı Orban ile telefonda görüştü. Görüşmede, ikili ilişkiler ve Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Kişida ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye-Japonya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşı ele alındı.

Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkes sağlanması ve insani koridorların açılmasına yönelik girişimleri sürdürdüklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı ile görüşmesi sonrasında Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor'la da telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye-Slovenya ilişkileri ve Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler ele alındı.

Yoğun diplomasi trafiğini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak telefonda görüştüğü Macaristan Başbakanı Orban'ı dördüncü seçim zaferi dolayısıyla tebrik etti. Görüşmede diğer görülmeler gibi ikili ilişkiler ve Rusya-Ukrayna savaşı da ele alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün de Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile telefonda görüştü.

Görüşmelerde Rusya-Ukrayna savaşı başta ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. (AA-Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir